pavasara-foto-majas-lapai8mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Iedzīvotāju sapulce Valdeķos

15.03.2018

dsc_0020.jpg15. martā novada domes vadība un speciālisti tikās ar Valdeķu iedzīvotājiem, kas bija ieradušies uz iedzīvotāju sapulci kultūras namā.

Sapulces sākumā domes priekšsēdētāja sniedza informāciju par paveiktajiem darbiem 2017. gadā, un plānotajiem darbiem 2018. gadā, tostarp informējot par budžeta izdevumiem un ieņēmumiem pa nozarēm, plānotajiem projektiem Kandavas pilsētā un pagastos 2018. gadā, kā arī sociālās palīdzības nodrošināšanu trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm (personām), pabalstu veidiem sociālajā palīdzībā un dzimtsarakstu nodaļas atbalstu ģimenēm.  Svarīga tēma ir atkritumu apsaimniekošana un komunālā saimniecība, tāpēc plaša informācija tika sniegta arī par šiem jautājumiem.

Uz iedzīvotāju jautājumiem atbildēja novada Pašvaldības policijas priekšnieks Rihards Zariņš, SIA “Kandavas ceļi” valdes priekšsēdētājs Ivars Marašinskis, SIA “Kandavas komunālie pakalpojumi” (KKP) pārstāve V. Rudzīte un domes izpilddirektors Egīls Dude.
Iedzīvotāji vēlējās uzzināt, kā rodas ūdens starpības daudzdzīvokļu mājās, KKP pārstāve V. Rudzīte atbildot, minēja vairākas iespējas, piemēram, ja dzīvokļa īpašnieks patvaļīgi kaut ko pārbūvējis, ja ir kāda avārija ūdensapgādes sistēmā, kā arī, ja cilvēks apzināti veicis kādas darbības ar pašu mehānismu un, ja kāds pārskatīšanās dēļ vai apzināti noziņojis nepareizus skaitītāja rādījumus vai vispār to nav izdarījis. Tāpat V.Rudzīte informēja, ka šobrīd KKP strādā pie jaunas debitoru piedziņas kārtības, lai efektīvāk noritētu darbs ar parādniekiem. 

Iedzīvotāji bija neapmierināti ar to kā darbojas kanalizācijas attīrīšanas iekārtas un par atkritumu pilnajām mežmalām. KKP pārstāve skaidroja, ka, lai gan attīrīšanas iekārtu vizuālais skats nav pārāk labs, tomēr savas funkcijas tās pilda, ko apstiprina arī regulāri veiktās pārbaudes. Domes izpilddirektors skaidroja situāciju par atkritumu savākšanu Valdeķu centrā un norādīja, ka pašvaldības policija aktīvi strādā pie tā, lai katrā mājsaimniecībā tiktu noslēgts līgums ar atkritumu apsaimniekotāju, kas no 28.marta būs SIA “Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība “piejūra””.

Vairāki jautājumi bija adresēti SIA “Kandavas ceļi” valdes priekšsēdētājam Ivaram Marašinskim par aizšķūrētiem ceļu galiem un ceļa “Valdeķi- Mustene-Aizdzire” stāvokli.

Prezentācija par Kandavas pagastu apskatāma šeit

back to top