Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/6386/ikonu_izstades_augsamcelsanas_gaisma_atklasana
Drukas datums: 08:53:04 29.03.2024

Ikonu izstādes "Augšāmcelšanās Gaisma" atklāšana

29.03.2018 16:00 - 17:00

dsc_0034.jpg 29. martā plkst. 16:00 Kandavas Mākslas galerijā notika Lieldienu ikonu izstādes "Augšāmcelšanās gaisma" atklāšana, kurā viesojās Latvijas Kristīgās akadēmijas doc. Guntis Dišlers.

Uz Kandavas novada muzeju izstādi atveduši Latvijas Kristīgās akadēmijas ikonogrāfi - akadēmijas studenti, pasniedzēji un absolventi. Akadēmija ir vienīgā mācību iestāde Eiropā, kur bakalaura un maģistra līmenī ir iespēja apgūt kanoniskās ikonogrāfijas prasmes.

Latvijas Kristīgās akadēmijas doc. Guntis Dišlers dalījās ar stāstu par to, kā top ikonas. Izstādes atklāšanā valdīja ļoti ieinteresēta atmosfēra, bija daudz jautājumu, veidojās savstarpēji atklāta saruna starp docentu Gunti Dišleru un izstādes apmeklētājiem.

Izstāde ir kā aicinājums ienākt Kristus Augšāmcelšanās svētku telpā un laikā, aplūkojot sakrālus darbus, kas tapuši kā pagodinājums Dievam Kristum, Dievmātei un svētajiem. Izstādes mērķis ir palīdzēt tuvoties un iekļūt gaismas pielietā sakrālā telpā - piedzīvot sastapšanos ar lielu dievišķu notikumu - Kristus uzvaru pār nāvi un augšāmcelšanos, atklājot paša Dieva rūpes par mums.



Galerija 1

Galerija 2