Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/6421/2_starptautiska_tiksanas_un_ltta_portugale
Drukas datums: 14:17:08 20.04.2024

2. starptautiskā tikšanās un LTTA Portugalē

11.03.2018 - 17.03.2018

img_2812.jpgCēres pamatskola no 2017. gada 1. septembra līdz 2019. gada 31. augustam ņem dalību Erasmus + KA2 stratēģiskās sadarbības partnerību projektā “Reading without borders” (Nr.2017-BG01-KA219-036237_9)

No 11. marta līdz 17. martam Cēres pamatskolas direktore Juta Reinsone un skolotājas Ilona Lazdāne un Iveta Ozola, kā arī divi skolēni Artūrs Jēcis un Andris Lagzdiņš viesojās Portugālē Cernache do Bonjardim pilsētā “Instituto Vaz Serra” skolā.

Otrajā starptautiskajā tikšanās sanāksmē tika apspriesti jautājumi par jau paveikto aktivitāšu izpildi, rezultātu apkopošanu un atspoguļošanu projekta mājas lapā. Tika pārrunāti turpmāk veicamie uzdevumi. Kā atzina projekta galvenā koordinatore Rada Matanova: “Viss norit pēc plāna!”

Savukārt skolēni piedalījās “Learning Teaching Training” aktivitātēs, kuru tēma: Lasītāji uz mūžu. Skolēniem notika sporta aktivitātes, lasīšana bibliotēkā, radošā darbnīca “Lasīšana kamēr glezno”. Galvenā iegūtā pieredze: kā dzīvo citā valstī, kāds ir viesģimenes dienas ritms, cik viesmīlīgi ir portugāļi. Skolēniem bija iespēja uzlabot savas angļu valodas prasmes un to viņi darīja labprāt, jo mūsu zēni komunicēja gan ar vienaudžiem, gan ar pieaugušajiem.

 Sagaidīšanas ceremonija norisinājās pilsētas domē, kur skolēni veltīja viesiem nelielu koncertu ar dziesmām un dzeju. Uzrunu teica pilsētas mērs un apgabala mērs. Apskatīja pilsētas populārākās un nozīmīgākās vietas. Portugāļi īpaši lepojas ar savām lasīšanas tradīcijām, tādēļ viesojāmies dažādās bibliotēkās: Sertas bibliotēkā, kur skolēni piedalījās “lasīšanas maratonā” – lasīja tekstus angļu valodā. Apmeklējām Misionāru semināra bibliotēku, Universitātes Sagradas ģimenes bibliotēku. Pabijām  Obidos pilsētiņā, kas ir UNESCO literatūras pilsēta. Apskatījām arī Lisabonu un paši īpašākie notikumi: pabūšana pie Atlantijas okeāna un Lisabonas Okeanārija apmeklējums.

 Un visu laiku nepārtrauktas sarunas, apmainīšanās viedokļiem par katras valsts izglītības sistēmām, jaunas idejas projekta paplašināšanai.

Nākamā tikšanās Īrijā Vestportā maija mēnesī.