Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/6456/lieldienas_kandavas_novada_aizvaditas
Drukas datums: 12:34:39 29.03.2024

Lieldienas Kandavas novadā aizvadītas

01.04.2018

dsc_0148.jpg1. aprīlī Kandavā un pagastos ar svētku koncertiem, šūpošanos un olu kaujām tika svinēti pavasara saulgrieži- Lieldienas. Kandavā un pagastos Lieldienu sagaidīšana iesākās ar sirsnīgiem koncertiem, kuros uzstājās ansambļi, deju kolektīvi un bērnu un pieaugušo amatierteātri. 

Turpinājumā sekoja olu ripināšana, radošās darbnīcas, krāšņāko Lieldienu olu konkursi un izstādes, jautras stafetes un šūpošanās.

Visagrāk Lieldienu rītu ieskandināja Zemītes un Vānes pagastos- jau no plkst. 11:00 ģimenes ar bērniem kuplā skaitā baudīja Lieldienu koncertus, kuros uzstājās lieli un mazi dziedātāji un dejotāji.

Zantes pagastā Lieldienas ieskandināja skolas bērni. Tā kā šogad Lieldienas iekrita tādā īpašā datumā, 1.aprīlī – Smieklu un joku dienā, tad, lai visiem smaids un priecīgs noskaņojums, Zantes amatierteātris bija sagatavojis humorpilnus prātojumus par dzīvi pensionāru skatījumā „Dzīve ir viena feina padarīšana” (pēc I.Dzintares), režisore Antra Grundmane. Uz skaistu foto aicināja ne tikai Lieldienu trusis, bet visa truša saime, kas  šogad bija ieradusies no Petrovu ģimenes saimniecības. Lieldienu olu izstādē šogad par krāšņāko tika atzīta Zantes ģimenes krīzes centra bērnu krāsotā ola. 2.vietu ieguva Ērgļu ģimene, bet 3.vieta – Daigas Petrovas un Ralfa Krastiņa krāsotajām olām. 

Kandavas pagastā Valdeķu kultūras namā ar koncertuzvedumu un dziesmām priecēja jauktais vokālais ansamblis “Do-Re-Mi”. 

Cērē pie skolas Lieldienas tika sagaidītas joku pilnās noskaņās ar svētku vadītāju Odziņu (Eva Bērziņa, Vānes kultūras nama vadītāja), kura rīta pusē par jautrību bija gādājusi arī Vānes pagastā. Savukārt, Matkulē graviņā pie Mārtiņa notika tradicionālais skrējiens apkārt baznīckalniņam.

Kandavā bija iespēja fotografēties Lieldienu pilsētiņā, spēlēt dažādas spēles, piedalīties putnu būrīšu vai koka olu krāsošanas darbnīcās, kā arī ņemt dalību velosacīkstēs.