pavasara-foto-majas-lapai2mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Aizvadītas sacensības “Kandavas novada kauss 2018” jāšanas sportā

05.08.2018 11:00
Foto: Līga Lielmane
Foto: Līga Lielmane

5. augustā Matkules pagastā atpūtas bāzē “Zviedru cepure” notika  Kandavas novada kausa izcīņa jāšanas sportā - konkūra jeb šķēršļu  pārvarēšanas disciplīnā.

Sacensības bija kupli apmeklētas kā no dalībnieku, tā skatītāju puses. Tajās piedalījās jātnieki no 16 sporta klubiem, kas bija atbraukuši no Rīgas, Ventspils, Jelgavas, Kuldīgas, Saldus, Talsiem, Tukuma. Kopumā startēja apmēram 50 jātnieki, kas veidoja gandrīz 100 startus. Sacensībās bija pieci dažāda augstuma maršruti, sākot no 60 cm līdz 120 cm un katrs jātnieks izvēlējās savām un  zirga spējām atbilstošāko.

No Kandavas jātnieku kluba  piedalījās seši jātnieki ar deviņiem zirgiem, no kuriem trīs startēja pirmo reizi.

Maršrutā ar 80 cm augstiem šķēršļiem atsevišķi tika vērtēti Latvijas siltasiņu zirgu šķirnes braucamā tipa pārstāvji, lai popularizētu Latvijas nacionālo šķirni. Tajā 3. vietu ieguva Dana Marta Grauzermane ar zirgu Silfīda un jāpiebilst, ka šis pats zirgs ar jātnieku Robertu Rancānu ieguva godalgoto sesto vietu vadības maršrutā . Tā kā mūsu sportisti  un zirgi vēl nav tik pieredzējuši , lielajā konkurencē palikām uzreiz aiz godalgoto skaita – Beāte Beta Makovska ar Anaheimu  9. vietā 2.maršrutā, Dana Marta Grauzermane ar Cagotu 9. vietā 3.maršrutā, Parisa Anna Kaņepe ar Lorettu 10. vietā 1. maršrutā. Vija Kreicberga atzīstami startēja ar diviem jauniem zirgiem, pirmās lielās sacensības bija Annai Madarai Celmiņai ar Legaciju.

Labākie panākumi bija Talsu jātnieku skolai, kuras dibinātāja Sarmīte Pētersone ieguva Kandavas novada kausu un izcīnīja  dubultuzvaru arī 4. maršrutā. Prieks par mūsu kaimiņiem – JSK Lejnieki , kura pārstāve Aleksa Laura Kļaviņa ar Californiu sīvā konkurencē izcīnija 1. vietu 2. maršrutā. Vēl godalgotās vietas ieguva  jātnieki no z/s Sildegas, JSK Princis, JSK Morfijs, JJS,TOP SPORT, JSK Mustangs, Ventspils jāšanas sporta kluba.

 Sacensības organizēja i/u “Ivetas zirgi” un SIA “Leja”. Pasākums tika  sākts plānot jau ziemā, jo vasara ir sacensību sezona un grafiki ir ļoti blīvi. Laicīgi tika sarunāti arī starptautiskās klases tiesneši Inga un Ivo Miķelsoni. Tā kā jāšanas sports ir viens no dārgākajiem sporta veidiem, arī sacensību organizēšanas izmaksas bija augstas, tāpēc liels paldies jāsaka sponsoriem un atbalstītājiem, bez kuru palīdzības šis pasākums nebūtu izdevies! Tie ir  Kandavas novada  dome, Vānes pagasta pārvalde,  SIA Silavas GAM , SIA Žanis line, viesu nams "Saules Villa", Jāņa dārzs, IK Madeina, Pūres šokolādes muzejs, SIA "MDārzi", LVM Atpūtas centrs SPĀRE, LŠZAA  un personīgi Mamerts Vaivads un Kristīne Ozola.

Ņemot vērā  dalībnieku un skatītāju atsauksmes, ir doma arī nākošajā gadā turpināt Kandavas novada kausa izcīņas sacensības.

Foto: Līga Lielmane, Dagnija Gudriķe

Foto: Dagnija Gudriķe Foto: Dagnija Gudriķe Foto: Dagnija Gudriķe Foto: Dagnija Gudriķe Foto: Līga Lielmane Foto: Līga Lielmane Foto: Līga Lielmane Foto: Līga Lielmane Foto: Līga Lielmane Foto: Līga Lielmane Foto: Līga Lielmane Foto: Līga Lielmane
back to top