pavasara-foto-majas-lapai11mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Tikšanās ar gleznotāju Aiju Princi Kandavā

22.09.2018 12:00

dsc_0068.jpg22.septembrī Kandavas kultūras nama izstāžu zālē “Vējspārns” mākslas mīļotājiem bija iespēja tikties ar gleznotāju un dzejniecei Aiju Princi, kuras gleznas bija apskatāmas izstāžu zālē jau no jūlija mēneša.

Tā bija satikšanās domubiedriem un interesentiem, īsteniem mākslas mīļotājiem, satikšanās klusinātos toņos un apcerīgā gaisotnē, kurā raisījās sarunas par glezniecību, dzeju un dzīvi. Aija Prince  pastāstīja kā top viņas gleznas, lasīja savu dzeju un raisīja sanākušos uz sarunu. Māksliniece dzīvo un strādā tepat mūsu kaimiņu novadā- Dobelē. Desmit gadus viņa aizvadījusi strādājot mākslas pedagoģijā, nu jau piecpadsmit ir brīvmāksliniece. 

Viņa izveidojusi privātstudijas Dobelē un Jaunpilī, kurās māca glezniecību pieaugušajiem un skolēniem, tāpat rīko vasaras plenērus un studiju izstādes. Pastarpus gleznošanai Aija Prince raksta dzeju, noskaņām un sajūtām bagātu, viņa izdevusi vairākus dzejas krājumus, kā piemēram “Pieskāriens” ar savām gleznu reprodukcijām. 

„Par manām gleznām neklājas daudz runāt. Tās ir gleznotas ar sirdi, un ar sirdi arī jāuztver." Māksliniece glezno eļļas tehnikā, viņas gleznām raksturīga krāsu emocionālā dinamika un triepienu faktūru mirdzošās gaismēnu rotaļas.

back to top