Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/7518/kandavnieki_iesaistas_veselibas_ministrijas_kampana_kustinacija
Drukas datums: 17:14:13 28.03.2024

Kandavnieki iesaistās Veselības ministrijas kampaņā "Kustinācija"

31.10.2018 12:00

dsc_0833.jpgKandavas novada domes darbinieki, atbalstot Veselības ministrijas kampaņu “Kustinācija”, 31.oktobrī  fitnesa trenera Jevgēņija Mamikonjana vadībā apguva vingrojumu kompleksu sēdoša darba veicējiem.

Savukārt, plkst. 12:00 pilsētas Promenādē uz tikšanos ar fitnesa treneri Jevgēņiju Mamikonjanu bija ieradušies pilsētas izglītības iestāžu audzēkņi un skolotājas. Fitnesa treneris pastāstīja par kampaņu, parādīja vienkāršus vingrojumus un atbildēja uz interesentu jautājumiem. Visi kopā lapbrāt vingroja.

Ar enerģisku ilgtermiņa sociālo kampaņu “Kustinācija” Veselības ministrija plāno aktīvi iekustināt iedzīvotājus visā Latvijā, tādējādi veicinot kustīgu dzīvesveidu kā vērtību un palielinot regulāru fizisku aktivitāšu veikšanu ikdienā. Teju gadu ilgo iedvesmojošo aktivitāšu kopumu līdzfinansē Eiropas Sociālais fonds.

Veselības ministre Anda Čakša raksturo kampaņas būtību: “Kustība ir īstens prieka, labsajūtas un veselības eliksīrs. Kustoties mēs vienlaikus gan izvēdinām galvu, smeļamies jaunu enerģiju, stiprinām muskuļus un imunitāti, gan arī atrodam jaunus draugus. Ar jaunvārdu “Kustinācija” mēs vēlamies parādīt, ka kustība nacionālā mērogā var kļūt par vienojošu elementu, kas sniedzas pāri dzīvesvietas, vecuma, ienākumu un tautības barjerām. Aktīvi iekustinot nāciju, mēs ilgtermiņā varam veicināt sabiedrības veselību.”

Kampaņa “Kustinācija” uzrunās iedzīvotājus arī ar dažādām izglītojošām aktivitātēm, piemēram, profesionāla autoru komanda izstrādās metodisko programmu dažādām mērķgrupām, kas būs pieejama ikvienam interesentam, lai mudinātu kustēties pareizi. Tāpat paredzēta Vislatvijas izglītojošā programma bērnudārziem un skolām, veicinot veselīgu interesi par kustēšanos jau no mazotnes, kā arī plānota Kustinatoru tūre novados, lai iedvesmotu uzņēmumu, biedrību, pašvaldību un citu sabiedrības grupu pārstāvjus kaut dažas minūtes dienā vairāk kustēties, atjaunojot spēkus un dzīvesprieku. Kampaņas gaitā plānots arī pozitīvā blakusefekta eksperiments, lai parādītu kustības ietekmi uz cilvēka labsajūtu, kā arī veselīgu hobiju iedzīvināšana, atrunu kliedēšana un citas aktivitātes. Kampaņas gaitai gada garumā varēs sekot līdzi arī sociālajos tīklos.

Fiziskās sagatavotības treneris Viktors Lācis, kurš līdzdarbosies projektā “Kustinācija”, saka: “Manuprāt, kustība ir dzīvība. Tām ir liekama vienādības zīme, jo bez kustības nevar pastāvēt dzīvība. Tik vienkārši! Mans dzīves moto ir “Veselā miesā, vesels gars”, ko es mācu arī saviem audzēkņiem.”

Fitnesa treneris Jevgēņijs Mamikonjans stāsta: "Pārvarot atrunas, cilvēks var mainīties uz labo pusi - par to pārliecinājos arī savos pusaudža gados, kad atmetu nelāgos paradumus un sāku aktīvi trenēties. Kustinatoru tūrē mēģināšu pierādīt, ka kustībai ir pozitīvi blakusefekti. Ja dažas minūtes mazāk sēdēsim telefonā vai pie televizora un pakustēsimies, kļūsim smaidīgāki un veselīgāki."

Projektu “Kustinācija” īsteno reklāmas aģentūra “Adell”, kas uzvarējusi Veselības ministrijas rīkotajā iepirkumu konkursā.

ESF projekts „Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” (Identifikācijas Nr.9.2.4.1/16/I/001)