Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/8219/fotoizstade_izaugt_gimene
Drukas datums: 13:29:23 28.03.2024

Fotoizstāde "Izaugt ģimenē"

01.03.2019 - 09.03.2019

dsc_0018.jpgIzstāžu zālē “Vējspārns” atvērta Valtera Poļakova fotoizstāde “Izaugt ģimenē”.

1.martā Kandavas kultūras nama izstāžu zālē tika atklāta fotomākslinieka Valtera Poļakova izstāde “Izaugt ģimenē”. Izstāde tapusi sadarbībā ar Sociālo pakalpojumu aģentūru un Kandavas novada domes un novada Iespēju fonda atbalstu.

Izstādes programmiņā Sociālo pakalpojumu aģentūras vadītāja Dace Blaževica rakstījusi: “Pirmais bija vārds… un tas ir Mīlestība. Mīlestība nozīmē atvērties. Atver savu sirdi Mīlestībai un tu palīdzēsi kādam bērnam izaugt ģimenē.” Šo pašu domu viņa turpināja arī izstādes atklāšanā, uzrunājot sanākušos, uzsverot to lielo ceļu, kas noiets audžuģimeņu kustībā, jo tieši no Kandavas bija pirmā ģimene, kas tika apmācīta. Audžuģimenes ir tās, kas dāvā mīlestību, ļaujot bērniem uzaugt ģimenē, šis darbs nav novērtējams.

Fotoizstādes izstāžu zālē “Vējspārns” nav bijušas pārāk bieži. Galvenais izstāžu zāles uzdevums, kā sacīja galerijas vadītāja Ilzīte Grinberga, vienmēr ir bijis, iepazīstināt ar izstādīto materiālu pēc iespējas plašāku skatītāju loku.

Valtera Poļakova melnbaltās fotogrāfijas uzrunā tieši un skaidri, radot pat nelielu šoka momentu, ielūkojoties bērnu acīs, tik dažādas tās ir - no atvērtām un uzticīgām līdz nedrošām, bailīgām, aizdomīgām un neticīgām. Tās visas ir audžubērnu acis, kas raugās mūsos no fotogrāfijām. Šīs fotogrāfijas nevar tā – tikai vienkārši apskatīties, tās prasa ielūkošanos, apstāšanos. Katra fotogrāfija ir īpašs stāsts. Apstādināts mirklis, kas pārtapis fantastiskā darbā.

Izstādes atklāšanā piedalījās novada domes priekšsēdētāja Inga Priede, priekšsēdētājas vietniece Gunda Cīrule, Kandavas novada Iespēju fonda vadītāja, deputāte un audžumamma Signe Ezeriņa, biedrības “Profesionālo audžuģimeņu apvienība ” Terēze””vadītāja Ārija Martukāne, fotogrāfiju autors Valters Poļakovs, kā arī novada audžugimenu pārstāvji.

Izstāde apskatāma līdz 9.martam