Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/8437/kandavas_tehnikuma_tika_filmets_raidijums_edienkarte_kura_musu_audzekni_demonstreja_ka_notiek_gatavosanas_lieldienu_svinibam
Drukas datums: 18:07:48 23.04.2024

Kandavas tehnikumā tika filmēts raidījums "Ēdienkarte", kurā mūsu audzēkņi demonstrēja, kā notiek gatavošanās Lieldienu svinībām

29.03.2019

p1010010.jpg"Siera kluba" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova piedāvāja Lieldienu gaidīšanas svētkus filmēt Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā, lai parādītu, kā mēs gatavojamies Lieldienu svinībām. Ēdienu gatavošanā pamatā izmantojām dažādu putnu olas. 2. ĒP kursa audzēkņi skolotājas Dzintras Znatnajas vadībā pagatavoja aukstos ēdienus un uzkodas, kuru gatavošanā izmantoja mazās paipalu oliņas. 3.ĒP kursa audzēkņi ar dažādiem dabas materiāliem un pārtikas krāsām sakrāsoja vistu oliņas.

Mūsu māksliniece Violeta Feodorova apgleznoja lielo strausa olu (Paldies par olām strausu fermas saimniecei Andai Šīmanei no Kuldīgas puses), kuru daži audzēkņi pirmo reizi redzēja un turēja rokās. Izmantojot strausa olas baltumu, 3.ĒP kursa audzēkņi skolotājas Indras Vizules vadībā, gatavoja cepumus "Macarūni" ar tumšās šokolādes un svaigā siera pildījumu, baltās šokolādes un upeņu pildījumu, kā arī gatavoja slavenās balerīnu kūkas "Pavlovas", kuras visiem arī ļoti garšoja.

Paldies visiem iesaistītajiem par ieguldījumu pārraides tapšanā, arī dramatiskā pulciņa vadītājai Ausmai Migliniecei un viņas meitenēm - Aijai Sprūdei - 1.ĒP kurss, Dārtai Tarasovai - 1.ĒP kurss, Danielai Dreslerei - 4.ĒP kurss.

Pārraidi skatieties 12.aprīlī, plkst. 22.00 kanālā RE:TV, raidījumā- "Ēdienkarte".