kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

ZANTES PAGASTA SVĒTKI "KAD SĀRTĀS BUČĀS PAVASARIS TVĪKST"

18.05.2019

img_7112.jpgTad, kad azotē sirds sāk lēkāt un no pavadas pasprūk prāts –

Tā ir zīme – Zantes pagasta svētki ir klāt!

Šogad ne velti par svētku tēmu tika izvēlēta ugunīgākā no krāsām - sarkanā....un  lai arī šķiet, ka  dabā  sarkanās krāsas  vēl pamaz,  tomēr  sarkaniem ziediņiem lazdas zied,  priecē sarkanās tulpes  un cik tad vairs ilgi, kad ugunssārtiem ziediem uzziedēs mežrozītes, kvēlos sarkano magoņu lauki  un dobēs sārtosies pirmās sarkanās zemenes, bet sirdī.... sirdī cilvēkiem vienmēr ir sarkanā krāsa,  jo, pirmkārt, tā simbolizē mīlestību, arī  romantiku, sirsnību, dzīvību, kustību, spēku un drosmi. Sarkanās krāsas  devīze ir nekad neapstāties, tā sniedz enerģiju un iedvesmo.

Svētku rītu ar skanīgām dziesmām un atraktīvām dejām ieskandināja bērni un jaunieši. Jāsaka, ka Zantē patiesi ir aktīva, radoša, turklāt dejot mīloša jaunā paaudze, kas Keitas Stolas, Valērijas Demidovas un Kristera Oliņa vadībā paši bija izvēlējušies un sagatavojuši dejas tieši Zantes pagasta svētkiem.

Svētkus atklāja Zantes pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Kālis. Sirsnīgus sveicienus zanteniekiem bija atvedusi Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede, Kandavas novada Kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Iveta Grunte, Zemītes pagasta pārvaldes vadītāja Rita Diduha un Matkules pagasta pārvaldes vadītāja Dzidra Jansone.

Līdz pat pēcpusdienai sporta laukumā darbojās piepūšamā atrakcija, ap kuru visas dienas garumā pulcējās nenogurstošu bērnu rindas. Uz sarkanajām radošajām aktivitātēm aicināja JC „Nagla”, kas svētku apmeklētājus priecēja ar skaistiem hennas zīmējumiem, interesantām aktivitātēm, kā arī piedāvāja katram uztaisīt savu oriģinālo piespraudi. Svētku tirdziņā ikviens varēja iegādāties kaut ko pašaudzētu un pašražotu, kā arī nogaršot smūtijus, „Tēviņu” mājas vīnus un īpašo kokteili. Saulaino dienu ar vēju matos varēja baudīt ugunīgā braucienā ar velokartiem. 

Visas dienas garumā ikviens varēja piedalīties interesantās, sportiskās aktivitātēs „Veselā miesā, vesels gars!”. Gan lieli, gan mazi piedalījās šķīvīšu mešanā, šaušanā, cāļu kriketā, desu spēlē un duetā uzspēlēja dvieļu volejbolu, kas izvērtās par gana jautru cīņu. Ar aizrautību tika sekots līdzi futbola spēlēm, spēka sitienam un spēka trīscīņai. Sportošanas daļa noslēdzās ar visiem tik tīkamo zābaka mešanu.

Dienas gaitā par sarkanāk tērpto Zantes pagasta svētku dalībnieci tika atzīta Elizabete Pavlovska. Ļoti piedomājušas pie sarkana apģērba bija arī Gunda Rorbaha un Ņina Grīnberga.  No bērniem vissārtāk bija ģērbušās Sabīne Bemane un Samanta Gerasimova. Paldies visiem sarkani tērptajiem par atsaucību!

Pēcpusdienā ar interesi tika gaidītas jauno ugunsdzēsēju sacensības „Pumpē,  vecīt, žigli vien”, kuras organizēja Zantes brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības priekšnieks Jānis Kālis.  17.maijā visā Latvijā tika atzīmēta Ugunsdzēsēju un glābēju diena un mēs Zantē vienmēr esam lepojušies ar aktīviem ugunīgākās profesijas pārstāvjiem – brīvprātīgajiem  ugunsdzēsējiem un priecājamies, ka aug arī jaunā paaudze, kas labprāt iesaistās ugunsdzēsēju aktivitātēs.  Sacensībās piedalījās 5 komandas  - puišu, divas meiteņu, dāmu un vīru. Noslēgumā vērojām brīvprātīgo ugunsdzēsēju paraugdemonstrējumus, kā pareizi rīkoties, dzēšot degošu objektu.

Svētku pirmās daļas noslēgumā visi tika aicināti cienāties ar Zantes svētku zupu, kas pēc garās un notikumiem bagātās dienas garšoja lieliski.

Vakarpusē ļaudis pulcējās kultūras namā, kur mazajā zālē varēja aplūkot mākslinieces Lienītes Bērziņas gleznu izstādi „ZOOM”. Šī izstāde būs apskatāma līdz 18.jūnijam.

Kā brīnišķīgi skaista dāvana Zantes pagasta svētkos visiem zanteniekiem un viesiem bija dziedātājas Ievas Sutugovas koncerts „Stāsti”.

 Svētki noslēdzās ar ballīti līdz rīta gaismai, kurā par dejot prieku gādāja grupa „EJA”.

Par aktīvu līdzdalību un atbalstu šo svētku organizēšanā liels, liels PALDIES:

Zantes pagasta pārvaldes vadītājam Jānim Kālim, Zantes skolas bērniem un skolotājām Agitai Holšteinai, Maritai Jekumai un Daigai Poškai, Kandavas novada Kultūras un sporta pārvaldes vadītājas vietniekam sporta jautājumos Robertam Rozentālam un viņa komandai, Zantes pagasta sporta organizatorei Tijai Tripānei, mūsu pašu vietējam šaušanas tiesnesim Ingusam Puškinam, JC „Nagla” un vadītājai Ievai Ozoliņai, Zemītes pagasta „Tēviņu” māju saimniekiem Gintai un Ivo Immermaņiem, smūtiju un kokteiļu meitenēm - Ligitai Feldmanei, Liesmai Upmanei, Ilzei Puškinai un Dacei Rasai, Krīzes centra pavārītei Lailai Bilavai par ļoti garšīgo Zantes svētku zupu, atsaucīgajam atrakciju puisim Elvisam Cīrulim, kā arī Uldim Oliņam, Edijam Lācim, Vijai Lācei, Uģim Neiciniekam, Mārcim Neiciniekam, Daigai Neiciniecei, Raimondam Vanagam un Jurģim Muskam.

Zantes kultūras nama vadītāja Egija Lāce

Sporta sacensību rezultāti:

Šķīvīšu mešana : 1.Kristaps Eversons 2.Sergejs Mihailovs 3.Rihards Kraskovs 

 Šaušana : vīrieši 1.Kristaps Eversons 2. Igors Puškins 3.Krišjānis Holšteins Sievietes : 1.Maija Ilva Puškina 2.Inese Mežgale 3.Vita Puškina Bērni : 1.Roberts Šmelds 2.Romijs Puškins 3.Kristaps Doniņš 

 Spēka sitiens : Sievietes : 1.Rigonda Jekuma 2.Signe Petrova 3.Inga Todlebena Vīrieši : 1.Emīls Todlebens 2.Haralds Veiss 3.Valērijs Feteris Bērni : 1.Kristers Liepiņš 2.Raivis Dišlers 3.Bils Narkevičs

 Futbols: 1. Jaunpils 2.Brocēni 3. Zeltiņi

 

 


Galerija 1

Galerija 2
foto: Evita Pavlovska foto: Evita Pavlovska foto: Evita Pavlovska foto: Evita Pavlovska foto: Evita Pavlovska fotogrāfe Evita Pavlovska foto: Evita Pavlovska foto: Evita Pavlovska foto: Evita Pavlovska foto: Evita Pavlovska foto: Evita Pavlovska foto: Evita Pavlovska foto: Evita Pavlovska foto: Evita Pavlovska
back to top