Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/8668/kandava_viesosies_bernu_veselibas_buss_acu_arsts_alergologs
Drukas datums: 18:00:25 20.04.2024

Kandavā viesosies Bērnu veselības buss (acu ārsts, alergologs)

25.05.2019 10:00 - 15:00

index_1.jpg2019.gada 25.maijā Kandavā, Skolas ielā 10 (pie Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas) no plkst.10.00 – 15.00 Ronald McDonald House Charities Latvija pediatru autobuss.

Pēc iepriekšēja pieraksta konsultēs bērnu acu ārsts un alergologs. Konsultācijas ir bezmaksas. Pieraksts jāveic līdz 24.maijam, zvanot pa tālruni 29175246. Pieraksts pie acu ārsta ir noslēdzies, brīvu vietu nav!

Bērnu veselības buss jeb Mobilais veselības aprūpes centrs (MVAC) ir speciāli aprīkots transporta līdzeklis, kurā kvalificēti ārsti - speciālisti brauc uz Latvijas pilsētām un nodrošina bērniem primāro medicīnisko aprūpi. Veselības busa darbības mērķis ir padarīt pieejamākus medicīniskos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem un nodrošināt regulāras bezmaksas primārās medicīniskās aprūpes, kā arī savlaicīgu norīkojumu pie kvalificētiem speciālistiem.

Bērnu veselības buss jau vairāk kā 3 gadus sadarbojas ar Bērnu Klīniskās Universitātes Slimnīcu (BKUS): “RMHC Latvija” nodrošina tehnisko un materiālo bāzi, lai BKUS speciālisti varētu veikt savu profesionālo darbu tajos Latvijas novados, kur tas ir nepieciešams.

Bērniem līdz 18 gadu vecumam par izmeklējumiem nav jāmaksā. Tāpat nav nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums. Tomēr BKUS speciālisti būtu pateicīgi, ja informācija par bērna veselības stāvokli būtu pieejama, jo tas atvieglotu BKUS speciālistu darbu diagnostikā, kā arī ietaupītu izmeklējumu laiku. Lai izveidotu pacienta kartiņu, jānorāda arī bērna personas kods.