pavasara-foto-majas-lapai6mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kandavas Mākslas plenērs “Radošais Mākslas mirklis- 2019"

15.07.2019 - 20.07.2019

plakats_2.jpgPIEDALIES!

KANDAVAS MĀKSLAS PLENĒRS 2019„RADOŠAIS MĀKSLAS MIRKLIS” (15.07.-20.07.2019)

Kandavas Mākslas plenērs ir ilggadēja tradīcija, kura arī šogad tiek turpināta. Jau astoto gadu plenēram varēja pieteikties jebkurš interesents - mākslinieks, mākslas mīļotājs, students, skolēns u.c. Bērni piedalās tikai kopā ar vecākiem. Plenēra laikā būs iespēja piedalīties dažādās radošās darbnīcās, vērot citus māksliniekus darbībā, iepazīties, saturīgi pavadīt laiku, iepazīties ar apkārtni u.c. Plenēra noslēgumā ikvienam būs iespēja piedalīties cepļa izņemšanā un brīvdabas noslēguma izstādē. Plenērs norisināsies Kandavas pilsētvidē. Plenēra dalībnieki darbosies radošajās darbnīcās profesionāļu vadībā, atbilstoši savām interesēm. Katrs plenēra dalībnieks var piedalīties vairākās darbnīcās. Visās darbnīcās var piedalīties gan pieaugušie, gan bērni ar vai bez pieredzes!!!! Grupas jau ir pilnībā nokomplektētas!

Plenērs tiks organizēts šādos virzienos:

Keramika. Darbnīcas vadītājas - māksliniece, podniece Matilde Laura Ikerte (Bauska) un māksliniece, keramiķe Katrīna Vīnerte (Talsi). Iespēja strādāt individuāli vai ar Matildes palīdzību iegūt pamatzināšanas svēpētās keramikas arodā. Ar Katrīnas palīdzību - izgatavot melnfigūru vāzes u.c lietas, kuras tiks apgleznotas ar krāsainām angobām (mālu). Darbi tiks veidoti brīvi ar rokām, netiks izmantotas mehāniskas ierīces, cilvēkam kaitīgas vielas un tehnoloģijas. Darbnīca norisināsies nedēļas sākumā 16.,17. un 18. jūlijā. 19.jūlijā darbu nobeigšana, žāvēšana un transportēšana uz cepli.  Darbi tiks dedzināti nedēļas beigās divos malkas cepļos - “Krāsainais” un “Melnais” dedzinājums. Pirmie 8 kg māla iekļauti dalības maksā, katri nākamie 8 kg maksā 7e. Dalībnieku skaits - 50 cilvēki.

Gleznošana. Darbnīcas vadītājs - gleznotājs Egils Neihofers (Slampe). Darbnīcas dalībnieki varēs strādāt patstāvīgi vai konsultējoties un gleznojot kopā ar darbnīcas vadītāju visas nedēļas garumā. Darbnīcā var piedalīties pieaugušie, bērni ar vai bez priekšzināšanām un spēju strādāt individuāli. Cilvēku skaits grupā – 20. Gleznošanas materiāli jānodrošina pašiem dalībniekiem.

Animācija. Darbnīcas vadītāja Undīne Ruska (Rīga). Darbnīca notiks 16.,17.,18.07. Tās laikā tiks izgatavota neliela multfilma aplikācijas tehikā, varēs iepazīties ar multfilmas tapšanas aizkulisēm, tās veidiem u.c. Dalībnieku skaits 12 cilvēki.

Augstspiede. Darbnīcas vadītāja Dace Kalmane (Kandava). Darbnīca notiks 17.07. (klišeju sagatavošana) un 18.05. klišeju atspiešana. Dalībnieki tiks iepazīstināti ar dažādām augstspiedes tehnikām - monotīpiju, kartonspiedi, linogriezumu. Dalībnieku skaits 12 cilvēki.

Apģērbu atdzīvināšana. Darbnīcas vadītāja Danuta Ābele( Kandava) iemācīs paskatīties uz veco apģērbu no jauna. Tiks pāršūti apģērbi, apgleznoti. Informācija tiks precizēta. Dalībnieku skaits 10 cilvēki.

Radošie vakari! Vakaros visi plenēra dalībnieki pulcēsies vienkopus, lai diskutētu par paveikto un piedalītos tematiskajos vakaros, kuru laikā varēsiet iepazīties viens ar otru un ar burvīgo Kandavu - ekskursija pa Kandavas apkārtni, iepazīšanās vakars kopā ar muzikālu pārsteigumu, vakars pie ugunskura ar apģērbu batikošanu, hennu gleznojumiem, keramikas cepļa kurināšana u.c.

 Noslēgumā paredzēta plenēra atskaite - keramikas cepļu dedzināšana un vienas dienas brīvdabas izstāde ar plenēra laikā radītajiem darbiem, tajā skaitā animācijas filmas pirmizrāde - Dzeņu ielā 2, Kandavā. Visus darbus, kuri tiks izgatavoti plenēra laikā, 20.jūlijā varēs jau ņemt uz mājām. Pēc iespējām un vēlmēm, plenēra dalībniekiem lūgums, pēc brīvas izvēles - vienu darbu atstāt pilsētai.

Plenērs tiks fotografēts, filmēts un atspoguļots vietējos medijos - informatīvajā izdevumā “Kandavas Novada Vēstnesis”, avīzē “Neatkarīgās Tukuma ziņas”; www.kandava.lv, www.kandavaskultura.lv, www.visitkandava.lv, www.facebook.com Kandavas Mākslas galerija  u.c.

Plenēra laikā ir iespēja nakšņot viesnīcā ”Kandava”, Sabiles ielā 3. Cena par gultas vietu uz visu plenēra laiku (5 naktis) - 42€ (var gulēt mazāk - cena nemainās). Istabiņā dzīvo pa diviem, pa trim vai pa četriem cilvēkiem. Katrā istabiņā ir viena tualete, duša. Ēdināšanu nodrošinās Inga Labecka trīs reizes dienā (6,6€ dienā/ no personas). Ir iespēja izvēlēties vienu ēdienreizi (cena 2,20€). Ēdīsim Kandavas novada muzejā un paši mazgāsim savu šķīvīti. Lūdzu anketā norādīt darbnīcas un pakalpojumus, kurus izmantosiet. Viens dalībnieks var piedalīties vairākās darbnīcās. Visas darbnīcas, ekskursijas, vakara programmas ir iekļautas dalības maksā. Dalībnieku skaits ir ierobežots. Pastāv iespēja meklēt alternatīvas naktsmītnes un ēdināšanas iespējas.

Dalības maksa - 32 no personas (cena nemainās no tā, cik dienas piedalieties plenērā. Pirmsskolas vecuma bērniem kopā ar pieaugušo - bez maksas). UZMANĪBU! Lai pietiektos plenēram Jums ir jāaizpilda plenēra reģistrācijas anketa ar korektiem datiem, pēc anketas saņemšanas mēs nosūtīsim rēķinu (dalības maksa + gulēšana). Jums jāveic apmaksa par plenēru līdz 5. jūlijam. Tikai tad Jūsu dalība tiks apstiprināta, tiks garantēta vieta plenērā. Pretējā gadījumā Jūsu vieta automātiski tiek atdota citiem. (Neierašanās gadījumā nauda netiek atgriezta). Vietu skaits ierobežots. Par ēšanu maksāsiet uz vietas (ja vēlaties apmaksāt iepriekš - dodiet ziņu). Līdz ņemiet labu garastāvokli, piemērotu apģērbu, lietas gleznošanai (Kandavā nav mākslinieku veikali), kokvilnas, lina, zīda drēbes kuras vēlaties batikot, augstpiedes darbnīcai, ja ir veco labo linoleju u.c.

Reģistrācijas anketa šeit:

Dienas darbības plāns šeit:

Reģistrācijas anketas sūtīt uz e-pastu: romanovska.linda@gmail.com. Sīkāka informācija: Linda Romanovska, 26369421, romanovska.linda@gmail.com, www.kandavaskultura.lv, www.facebook.com/KandavasMaksl...

  

Ļoti priecāsimies Jūs satikt Kandavas Mākslas plenērā 2019 „Radošais mākslas mirklis”. Plenēru rīko Linda Romanovska sadarbībā ar Kandavas novada Kultūras un sporta pārvaldi.

 

back to top