Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/8747/matkules_pagasta_svetki_no_janiem_lidz_peteriem
Drukas datums: 11:10:22 29.03.2024

Matkules pagasta svētki "No Jāņiem līdz Pēteriem"

29.06.2019 11:00 - 30.06.2019 - 03:30

dsc_0214.jpg29.jūnija rītā sporta laukumā pie kultūras nama pulcējās matkulnieki un viesi, lai svinētu Matkules pagasta svētkus "No Jāņiem līdz Pēteriem". Šogad pirmo gadu pagasta svētki tika svinēti jūnija beigās. Nu tā, no Jāņiem līdz Pēteriem, kā kārtīgi latvieši.

Lai nedaudz pamostos, iesildītos sportiskajai dienai un attaptos no nesen pavadītajiem Līgo svētkiem, pēc svinīgām uzrunām un sveicieniem svētkos, visi klātesošie devās vienotā Tautas skrējienā apkārt dīķim. Ceļā sportistus sagaidīja trīs pieturas- viena no tām veldzēja, otra spēcināja, bet trešā lika justies gandarītiem, jo tajā katrs saņēma apēdamu medaļu.  

Kā ierasts, svētkos savām interesēm atbilstošas izklaides atrada sporta piekritēji, kultūras baudītāji, kā arī paši mazākie svētku dalībnieki. Sportiskas aktivitātes, spēles, radošās darbnīcas, koncerts un svētku balle- izklaides bērniem un pieaugušajiem visas dienas garumā.

Sporta laukumā pie kultūras nama norisinājās volejbols 3:3, strītbols 3:3, futbols 5+1, šķīvīšu mešana, šaušana, roku laušanās, spēka trīscīņa un sportiskas aktivitātes bērniem.

Bērni estrādē pie kultūras nama piedalījās radošajās darbnīcās un dīķmalā spēlēja burbuļfutbolu, lēkāja piepūšamajās atrakcijās, kā arī izklaidējās putu ballītē.

Dienas noslēgumā svētku dalībnieki varēja baudīt koncertu "Neizdzēstā uguns" ar Ineses Grestes un Harija Užāna dalību, bet pēc tā- dejot ballē līdz rīta gaismai.