Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/8759/aizvaditi_kandavas_novada_svetki_novadnieku_dienas
Drukas datums: 03:51:36 20.04.2024

Aizvadīti Kandavas novada svētki “Novadnieku dienas”

24.05.2019 - 26.05.2019

zinas_bilde.jpgNo 24.-26.maijam Kandavas novads svinēja svētkus, kas šoreiz notika novadnieku zīmē, aicinot uz svētkiem novadā, Latvijā un pasaulē zināmus ļaudis kultūrā, sportā, mākslā, zinātnē, izglītībā, uzņēmējdarbībā un citās nozarēs, kas dzimuši, dzīvojuši, vai šobrīd dzīvo mūsu novadā.

Svētki kā allaž iesākās novada muzejā, kur uz tikšanos bija aicināti pagastu un pilsētas priekšsēdētāji sākot no 1991.gada, lai dalītos atmiņās par laiku, kad Latvija atguva neatkarību un pamazām veidojās Kandavas novads, līdz mūsdienām.

Vakarā Bruņinieku pilskalnā izskanēja novada uzņēmēju dāvana savam novadam- koncerts “Tango Sin Quinto” ar Aiju Vītoliņu, vēlāk Promenādē varēja vērot bārmeņu šovu, auto “tusiņu”, noskatīties brīvdabas kino “Klases salidojums”, cafe “Cuba” ar Sabiles amatierteātri, un citas aktivitātes. Vakars noslēdzās ar lāzeru šovu un diskotēku.

Pasākumiem visbagātākā diena bija sestdiena, kas sākās jau plkst. 6:00 ar makšķerēšanas sacensībām pie Abavas tilta. No plkst. 10:00 līdz 15:00 notika Kandavas Tūrisma informācijas centra rīkotās orientēšanās sacensības, bet no plkst. 12:00- amatnieku tirgošanās Ūdens ielā, novada uzņēmēju piedāvājums Promenādē un smagās tehnikas parāde Tirgus laukumā. Varēja vērot zirga apkalšanas paraugdemonstrējumus Promenādē, ar koncertiem uzstājās viesi no Lietuvas- ansamblis "Padkava", novadniece Paula Saija un grupa “Pirmais kurss”.

Tāpat dienas laikā pie Sporta halles komandas varēja sacensties strītbolā, volejbolā minigolfā un dambretē. Arī mazākajiem svētku dalībniekiem bija paredzētas dažādas aktivitātes- mazo dzīvnieku izstāde, iemīļotā "Pīlīšu regate" Promenādē, burbuļu ballīte, DIP-DAP sacensības un citas spēles un atrakcijas. Jaunums novada sporta aktivitātēs bija sacensības boksa ringā pie Sporta halles, kuras organizēja viens no Latvijas atpazīstamākajiem smagā svara bokseriem, sabilnieks Kristaps Zutis. 

Vakarpusē novada iestāžu un uzņēmumu darbinieki, kolektīvi un nevalstiskās organizācijas, kā arī citi svētku dalībnieki devās svētku gājienā uz brīvdabas estrādi “Ozolāji”, kur notika lielais svētku koncerts Raimonda Paula vadībā. Vakaru vadīja Dailes teātra aktieris Artis Robežnieks un koncertu kuplināja dziedātāji Ance Krauze, Ginta Krievkalna, Mārtiņš Ruskis, Dainis Skutelis, Andris Bērziņš un mūsu novada deju kolektīvi un kori. Vakars noslēdzās ar zaļumballi ar grupu “Miera Vējos” un novada dziedātājiem.

Par svētku norisēm sestdien, 25.maijā no plkst. 14:00 līdz 19:00 tiešraidēs informēja Kurzemes Radio! Ieraksts šeit.

Kandavas novada svētku noslēdzošā diena- svētdiena, 26.maijs, notika ar devīzi “Ejam ciemos”.  Visiem interesentiem tika piedāvāti trīs maršruti, kas ļāva iepazīt dažus no konkursa “Diženi Kandavas novadā” laureātiem un tikties ar vairākiem novada tūrisma uzņēmējiem.


Galerija 1

Galerija 2

Galerija 3

Galerija 4

Galerija 5

Galerija 6

Galerija 7

Galerija 8