Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/8786/kandavas_deju_skola_tautas_deju_festivala_latvju_berni_danci_veda
Drukas datums: 01:10:19 29.03.2024

Kandavas Deju skola tautas deju festivālā “Latvju bērni danci veda”

31.05.2019

dsc_0477.jpg31.maijā Talsos notika divdesmit pirmais tautas deju festivāls “Latvju bērni danci veda”, kurš pulcēja 2624 dejotājus no 115 deju kolektīviem, tostarp arī dejotājus no Kandavas Deju skolas.

No plkst.11:30 pie Talsu Tautas nama ar individuālām programmām uzstājās 24 deju kolektīvi. Ar deju priekšnesumiem klātesošos priecēja Kandavas Deju skolas sagatavošanas, 3.- 4.klašu un 5.- 6.klašu grupu dejotāji. Dienas garumā dalībnieki piedalījās radošajās darbnīcās, spēlēja spēles un veica dažādās aktivitātēs Talsu tautas nama Radošajā sētā.

Vakarā Deju skolas audzēkņi devās tradicionālajā gājienā uz Talsu Sauleskalna estrādi, lai vērotu lielkoncertu “Ar sauli sirdī”, kurā 83 deju kolektīvi izdejoja gan deju rakstus, gan Talsu novada brunču svītru kodu.

Festivālā tika pārstāvēti dejotāji no Aizputes, Alūksnes, Auces, Babītes, Baldones, Balvu, Bauskas, Brocēnu, Cēsu, Ciblas, Daugavpils, Dobeles, Dundagas, Engures, Gulbenes, Ikšķiles, Ilūkstes, Jaunjelgavas, Jūrmalas, Kandavas, Kuldīgas, Limbažu, Līvānu, Lubānas, Ludzas, Mālpils, Mārupes, Pāvilostas, Preiļu, Priekuļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rīgas, Ropažu, Rugāju, Saldus, Siguldas, Talsu, Tērvetes, Tukuma, Valkas, Ventspils, Viļānu pilsētām un novadiem.

Festivālu organizēja Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Talsu novada pašvaldību.

Festivāls „Latvju bērni danci veda” ir ikgadējs Latvijas izglītības iestāžu pirmsskolas, 1.–2., 3.–4., 5.–6. un 7.–9. klašu deju kolektīvu kopā pulcētājs. Tā mērķis ir iesaistīt bērnus un jauniešus Dziesmu un deju svētku procesā un tradīcijas saglabāšanā, kā arī veicināt un popularizēt Latvijas bērnu deju kolektīvu radošās aktivitātes.

No nelieliem koncertiem 1990. gadā Rīgā, Mazajā Ģildē, ar 22 kolektīvu 600 dejotāju piedalīšanos tautas deju festivāls “Latvju bērni danci veda” šodien izaudzis par vērienīgu pasākumu, kas katru gadu notiek kādā no pilsētām, piedaloties vairākiem tūkstošiem bērnu.