Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/8831/kandava_norisinajies_gimenes_arstu_rezidenturas_studentu_seminars
Drukas datums: 00:31:17 29.03.2024

Kandavā norisinājies ģimenes ārstu rezidentūras studentu seminārs

14.06.2019 - 15.06.2019

afe1c8e8_42af_48c2_b563_21bae7bbc6d8.jpgNo 14. - 15. jūnijam Kandavā norisinājās ģimenes ārstu rezidentūras studentu seminārs, kurā piedalījās 35  topošie ārsti no Rīgas Stradiņa universitātes (RSU).

Semināra norises laikā studenti apsprieda ģimenes ārsta prakses izveidošanu un ar to saistītos likumus, normatīvos aktus un prasības prakses izveidošanai, kā arī ģimenes ārsta prakses finansēšanas specifiku un dažādus ar ārstniecību saistītus jautājumus. Seminārs noritēja Latvijas Lauku Ģimenes ārstu asociācijas un tās valdes locekles, prezidentes, RSU TIF rezidentūras programmas dr. Līgas Kozlovskas vadībā.

Semināra norises laikā 14. jūnijā topošajiem ģimenes ārstiem bija iespēja arī aplūkot Kandavas poliklīnikas telpas un iepazīties ar ģimenes ārstu praksēm, dr. Skaidrītes Jurēvicas un dr. Annas Piebalgas pavadībā, kuras sniedza padziļinātāku informāciju par darba specifiku, tieši Kandavas novadā. Studenti apmeklēja arī Sociālo dienestu, lai uzzinātu par sadarbības iespējām abu institūciju starpā. Viesošanās laikā topošajiem ārstiem bija iespēja iepazīties un radīt pirmos priekšstatus par Kandavas pilsētu. 

Viesi aplūkoja un iepazinās ar Kandavas Mākslas un mūzikas skolu, vecpilsētu un promenādi, Bruņinieku pilskalnu, kā arī apmeklēja Kandavas kartodromu, kur tika sniegta iespēja izmēģināt savas iemaņas braukšanā ar  kartingu trasē. Semināra dalībnieki viesojās arī Kandavas novada muzejā, kur neoficiālā gaisotnē baudīja ozolzīļu kafiju, iepazinās ar muzeja ekspozīciju, noskatījās videofilmu par Kandavas novadu un vakarēja Evitas Bērziņas muzikālo priekšnesumu pavadījumā.

Ģimenes ārstu rezidentu seminārs tika rīkots pēc domes priekšsēdētājas Ingas Priedes iniciatīvas, lai piesaistītu Kandavas novadam jaunos speciālistus – ģimenes ārstus. Rezumējot kopā pavadīto laiku, uzzinājām, ka topošie ārsti ir jutušies gaidīti un viesmīlīgi uzņemti, kā arī iemīlējuši mūsu skaisto pilsētu. Daļa no viņiem jau ir atraduši darba iespējas, bet daļa solījās apsvērt domu par darba iespējām Kandavā. 

Informāciju sagatavoja: Mārcis Saulītis