Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/8851/internatskolas_skoleni_izmegina_prasmes_un_apgust_jaunas_iemanas
Drukas datums: 15:45:32 19.04.2024

Internātskolas skolēni izmēģina prasmes un apgūst jaunas iemaņas

15.05.2019

disgolfs_1.jpg15. maijā, Kandavas internātvidusskolas (KIVS)  izglītojamie, kopā ar citiem interesentiem, Kandavas kultūras un sporta pārvaldes un Deviņkalnu Disku golfa parka treneriem, rīkoja apmācības jaunizveidotajā Disku golfa trasē Pūzurgravā. Projekts tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda projekta PuMPuRS ietvaros.

Nodarbībās piedalījās ap 100 dalībnieku, tostarp, Kandavas internātvidusskolas 8.-12. klases skolēni, kuriem ir motivācijas trūkums mācīties un ir nepieciešama pretimnākoša, atvērta, droša, draudzīga un motivējoša iespēja tikt novērtētam citā jomā, ārpus mācību vides. Šī ir laba iespēja pabūt kopā visiem un būt vienlīdzīgiem. Šeit nav jākaunas par to, ka saņemta slikta atzīme, vai nav sagatavota mācību viela. Te jebkurš skolēns var būt līderis, un aizrautīgi darboties kopā ar citiem izglītojamiem. Jaunieši ar interesi turpināja apgūt iemaņas lidojošo šķīvīšu trāpīšanai grozos no noteiktas distances. Kādam izdevās labāk, citam nācās piestrādāt pie tehnikas un koordinācijas, bet visi atzina, ka spēle ir interesanta un ļauj aizmirsties no ikdienas problēmām.

 Projektu “Mācīties var arī tā” īsteno biedrība “Kandavas attīstībai”, sadarbībā ar Kandavas novada Kultūras un sporta pārvaldi, Kandavas novada sporta skolu, un Kandavas internātvidusskolu. Disku golfa trases ierīkošanā piedalījās vairāk nekā sešdesmit Kandavas internātvidusskolas skolēnu kopā ar skolotājiem, diskogofa treneriem un citiem interesentiem.

Projekta noslēgumā, maija beigās norisināsies nometne, spēļu turnīrs, pļavbols, kā arī brīvdabas virtuālā izstāde par paveiktajām aktivitātēm pašu radītā vidē. 

Projekts tiks īstenots laika periodā no 2019. gada februāra līdz jūnijam, Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai”  ietvaros. 

Informāciju sagatavoja: Kristaps Gotfrīds

pumpurs_esf___ikvd_logo_ansamblis.jpg

pumpurs_midi_ar_malam.jpg