Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/9129/aizvadita_iedzivotaju_sapulce_cere
Drukas datums: 15:50:51 25.04.2024

Aizvadīta iedzīvotāju sapulce Cērē

08.10.2019 17:30

img_6427.jpg8.oktobra vakarā Cēres pamatskolā pulcējās domes vadība, speciālisti un cērinieki, lai iedzīvotāju sapulcē pārrunātu aktualitātes pašvaldības darbā, paveiktos darbus un uzklausītu iedzīvotāju skatījumu par vēlamajiem uzlabojumiem pagastā.

Aktuāls jautājums Cēres pagastā ir sliktā stāvoklī esošais skolas jumta segums, kura dēļ lietus ūdens bojā iekštelpas. Sapulcē vienojās, ka tiks apsekota un pārbaudīta jumta konstrukcija, lai konstatētu problēmas apmērus.

Daudzus klātesošos uztrauca Cēres estrādes grīdas sliktais stāvoklis. Izskanēja dažādi viedokļi par estrādes atjaunošanu un novietojumu, tāpēc domes priekšsēdētāja Inga Priede aicināja Cēres iedzīvotājus un pagasta pārvaldi šajā jautājumā savstarpēji vienoties.

Jautājumu par decentralizēto kanalizācijas sistēmas izstrādi, kanalizācijas tvertņu tīrīšanu un kontroli saņēma SIA “Kandavas Komunālie pakalpojumi” valdes loceklis Dzintars Rušmanis. Viņš norādīja, ka reģistrācija decentralizētās kanalizācijas sistēmas uzskaitei ir jāveic līdz 2020.gada 1.septembrim un reģistrācijas veidlapas būs iespējams saņemt pagasta pārvaldē. Tāpat viņš iedzīvotājiem atgādināja par izmaiņām ugunsdrošības noteikumos, kuri nosaka, ka no 2020.gada 1.janvāra visos mājokļos ir jābūt uzstādītiem autonomajiem ugunsgrēka detektoriem jeb dūmu detektoriem.

Domes izpilddirektors E.Dude informēja par jauno kārtību ceļu uzturēšanā un pašvaldības policijas priekšnieks R.Zariņš par atkritumu izvešanas kārtību, kas nosaka, ka katrai mājsaimniecībai ir jābūt noslēgtam līgumam ar atkritumu apsaimniekotāju.