Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/9133/iedzivotaju_sapulce_valdeku_kulturas_nama
Drukas datums: 23:58:04 19.04.2024

Valdeķos aizvadīta iedzīvotāju sapulce

30.10.2019 17:30

dsc_0012.jpg30.oktobra vakarā Valdeķu kultūras namā notika iedzīvotāju sapulce, kurā Valdeķu iedzīvotāji tikās ar domes vadību un speciālistiem, lai pārrunātu aktuālākos jautājumus un prioritātes 2020. gadam.

Sapulces ievaddaļā Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede iedzīvotājus iepazīstināja ar paveikto 2019. gada deviņos mēnešos un domes izpilddirektors Egīls Dude informēja par plānoto nākamajā gadā. Sapulces gaitā tika uzklausītas pagasta iedzīvotāju sūdzības un ierosinājumi.

Jau kādu laiku aktuāls jautājums Valdeķos ir traucēta ūdensapgāde un pēdējās nedēļas laikā tas pazudis pavisam. SIA “Kandavas komunālie pakalpojumi” valdes loceklis Dzintars Rušmanis skaidroja, ka problēma ir atrasta un novērsta- bojātais ūdenssūknis ir nomainīts. Dz.Rušmanis klātesošos informēja arī par decentralizētās kanalizācijas sistēmas reģistra izveidi, kas attiecas uz tiem pagasta iedzīvotājiem, kuru īpašums atrodas ciema teritorijā un nav pieslēgts centralizētai kanalizācijas sistēmai (uz lauku teritorijām šīs prasības netiek attiecinātas). Informēja klātesošos par izmaiņām ugunsdrošības noteikumos, kuri nosaka, ka no 2020.gada 1.janvāra visos mājokļos ir jābūt uzstādītiem autonomajiem ugunsgrēka detektoriem jeb dūmu detektoriem.  Tāpat Dz. Rušmanis atbildēja uz jautājumiem par apsaimniekošanu pašvaldībai piederošajā «Aizdzires skolā».

Iedzīvotāji arī interesējās par ceļu un celiņiem ciematā, piemēram, par posmu, kas ved uz ciema veikalu, kas drīz būšot neizbraucams. Kā skaidroja SIA «Kandavas ceļi» vadītājs Ivars Marašinskis, minētais posms, tāpat kā lielākā daļa ciematiņa zemes, ir privātīpašums un tikvien kā reizēm ziemā te notīrot sniegu, ko arī nevarētu nemaz darīt. Taču nekādu bedru aizbēršanu nevar veikt. Kā risinājumu domes izpilddirektors ieteica vienoties ar īpašnieku, par problēmas risinājuma veidu.

Kā nākamā gada prioritāti Valdeķu ciemā, E.Dude minēja ielu apgaismojuma sakārtošanu Valdeķos.

Novembrī turpinās iedzīvotāju sapulces: 5. novembrī, plkst. 17:30 Zemītes pagasta tautas namā un 7. novembrī, plkst. 17:30 Zantes pagasta kultūras namā.