pavasara-foto-majas-lapai4mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kurzemes kauss futbolā nonāk z/s Arvo īpašumā

28.09.2019

kurzemes_kauss_futbola.jpg28.septembrī Brocēnu stadionā tika aizvadīta Kurzemes kausa izcīņa futbolā 7 pret 7, uz kuru tika aicinātas astoņu novadu un pilsētu čempionu komandas. Par uzvarētājiem kļuva Kandavas čempioni - z/s Arvo komanda.

Lai arī Kandavas čempioni Kurzemes finālturnīrā līdz šim nebija piedalījušies, komandas uzvaru par pārsteigumu īsti uzskatīt nevar. Z/s Arvo rindās bija pulcējušies meistarīgi spēlētāji, sakausējot jaunību un pieredzi. Komandai ceļu uz finālu stipri atviegloja liepājnieki TEM, kas pēdējā brīdī izlēma turnīrā nepiedalīties. Abi pārējie pretinieki grupā - Blāzma un FK Zibens - tika pieveikti pārliecinoši ar vienādu 4:0 rezultātu.
 

Finālspēles pirmais puslaiks aizritēja samērā piesardzīgi ar nelielu mājinieku pārsvaru, komandām vārtus negūstot. Otrajā puslaikā vairāk svaiguma un enerģijas bija saglabājuši z/s Arvo spēlētāji, kuriem izdevās izvirzīties vadībā. Novadnieku centieni atspēlēties noveda pie vairākām bīstamām situācijām pie pašu vārtiem, vienu no kurām Kandavas čempioni arī realizēja, finālspēlē gūstot uzvaru ar 2:0. Spēlē par trešo vietu Centra draudze izrēķinājās ar Blāzmu, pieveicot pretinieku ar 6:0. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Toms Grīslis (z/s Arvo), labākais vārtsargs Dagnis Kreits (Novadnieki).
 

Kurzemē 7 pret 7 ir ļoti populārs veids, kā amatieru komandām sacensties futbolā. Liepājas čempionātā (pārstāvis TEM) vien šogad piedalījās 22 komandas. Otro gadu notiek Ventspils (pārstāvis Ventspils Augstskola) atjaunotais pilsētas čempionāts, kurš pulcēja 8 komandas. Ventspils novada sacensībās (pārstāvis Blāzma) šogad piedalījās tikai četras vienības. Trešais apmeklētākais čempionāts ar septiņām dalībnieku komandām norisinājās Talsos (pārstāvis - Mērsrags). Pa sešām komandām pulcēja Lejaskurzemes (pārstāvis - Centra draudze), Kuldīgas (pārstāvis - FK Zibens) un Kandavas (pārstāvis - z/s Arvo) vietējās sacensības. Ar mājinieku tiesībām finālturnīrā piedalījās Novadnieki. Tātad kopā reģiona čempionātos futbolu 7 pret 7 šogad spēlēja 59 komandas, labākajiem Brocēnu stadionā noskaidrojot Kurzemes pārstāvi Latvijas finālturnīrā.

Turnīra rezultāti šeit.

Informācija pārpublicēta no: http://kurzeme.lff.lv/jaunumi/...

back to top