Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/9373/iedzivotaji_diskute_par_to_ka_sabiedriba_var_ietekmet_to_ko_redzam_tv_un_dzirdam_radio
Drukas datums: 08:39:44 26.04.2024

Iedzīvotāji diskutē par to, kā sabiedrība var ietekmēt to, ko redzam TV un dzirdam radio

30.10.2019 13:00

dsc_0007.jpg30.oktobrī plkst. 13:00 Kandavas kultūras nama mazajā zālē notika Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) organizēta publiska diskusija par to, kā sabiedrība var ietekmēt to, ko redzam TV un dzirdam radio.

Uz diskusiju tikai aicināts ikviens elektronisko plašsaziņas līdzekļu lietotājs un aicinājumam atsaucās Kandavas novada jaunieši, seniori un citi interesenti. Sarunas vadīja NEPLP padomes priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš un padomes locekļi Patriks Grīva un Aurēlija Ieva Druviete, kā arī sekretariāta pārstāvji.

NEPLP padomes pārstāvji informēja klātesošos par to, kas ir sabiedriskais pasūtījums elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kā notiek tā veidošana un realizācija.
Sabiedriskais pasūtījums ir daudzveidīgs sabiedrības vajadzībām atbilstošs programmu kopums, kuru finansē sabiedrība. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome ir atbildīga par sabiedriskā pasūtījuma plānošanas procesu, un tai jānodrošina sabiedriskā pasūtījuma efektīva un ekonomiska plānošana un uzraudzība, kā arī jāizstrādā un jāapstiprina sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmu gada plānus.

Ņemot vērā, ka sabiedriskajam pasūtījumam ir jāatbilst sabiedrības daudzveidīgajām vajadzībām un interesēm, tad būtiski bija izzināt un uzklausīt klātesošo TV skatītāju un radio klausītāju viedokļus par to, kāda veida informācija netiek pietiekamā apjomā atspoguļota minētajos plašsaziņas līdzekļos.

Diskusijas laikā tika secināts, ka medijos nepietiekami tiek skatītas tādas tēmas, kā lauksaimniecība un ekonomika, tautas sports, kā arī patriotiskā un valstiskā audzināšana. Tāpat tika minēts, ka trūkst viedokļu daudzveidības par tādām tēmām kā administratīvi teritoriālā reforma un Latvijas izglītības sistēmas reforma.

Savukārt, jaunieši norādīja, ka lielākoties informāciju iegūst sociālajos tīklos, piebilstot, ka vienmēr izvērtē ziņas patiesumu un tās pirmavotu.