Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/9887/grencu_ciema_svetki
Drukas datums: 19:06:48 18.04.2024

Grenču ciema svētki

18.07.2020

109973111_634380657433583_9161502157653394562_n.jpg18.jūlijā sava ciemata svētkus svinēja Grenčos, apvienojot kultūras, sporta un radošās aktivitātes.

Svētku atklāšanā Grenču iedzīvotājus un viesus uzrunāja Kandavas novada domes priekšsēdētājas vietniece Gunda Cīrule, sveicot visus pašā vasaras viducī un dāvinot svētku kliņģeri, spēkam un enerģijai sacenšoties sporta spēlēs. Priekšsēdētājas vietniece novēlēja visiem labus panākumus sporta disciplīnās un radošumu, apgleznojot pastkastītes un dārza dekorus- akmeņus. Lai dienas beigās katrs ar savu darbošanos būtu uzbūris sev un citiem mazu laimes mirkli, par kuru vakara koncertā dziedāja arī Jānis Moisejs.

Komandu sporta spēles šoreiz bija futbols un pludmales volejbols, bet individuālie sporta veidi- spēka trīscīņa, šaušana, šautriņu un šķīvīšu mešana. Radošās darbnīcas- pastkastīšu un dārza dekoru apgleznošanu vadīja Mārīte Starte. Velotriāla priekšnesumus rādīja brāļi Dermaki un koncertprogrammā “Uzbur laimi”  dziedāja Jānis Moisejs.

Pagasta pārvaldes vadītāja Rita Diduha:

“Patīkamu pārsteigumu un atraktivitāti svētkos sagādāja Vecpuišu ballītes puiši no Engures, kas, uzzinājuši par to, ka Grenču svētku laikā varēs apgleznot pastkastītes,  uzliekot navigāciju, bija atraduši Grenču ciemu, jo vēlējās pārbaudīt topošā vīra prasmes gleznošanas iemaņās un izdomas bagātībā. Un lai jaunajam pārim būtu unikāla pastkastīte atmiņai no pirmskāzu laika. Ar savām izdarībām, puiši ienesa negaidītu jautrību un humoru! Labus vārdus un paldies vēlos sacīt visiem, kas organizēja un piedalījās svētkos! Īpašs paldies Grenču labajam gariņam Guntim Gulbim, manam neatsveramajam palīgam! Tie bija skaisti un sirsnīgi svētki, ļaužu bija daudz, bet visi ievēroja valstī noteiktos ierobežojumus un distancēšanos, turoties bariņos pa mājsaimniecībām!”

Grenču ciemata svētki 2020 - sporta rezultāti. 

Komandas:

 

Futbols:

1. „Āpšenieki”

2. „Jaunatnes līga”

3. „Zemīte”

 Pludmales volejbols:

1. „Jaunatnes līga”

2. „Āpšenieki”

3. „Grenči 2”

 

Individuāli:

 Šķīvīša mešana:

1. Sintija Mihailova

2. Laimis Projums

3. Inese Kleinberga

 Šautriņu mešana (sievietes):

1. Lāsma Projuma

2. Linda Kolosovska

3. Rigonda Kronberga

 Šautriņu mešana (vīrieši):

1. Mārcis Lagzdiņš

2. Laimis Projums

3. Viktors Lastovskis

 Šaušana(sievietes):

1. Inese Kleinberga

2. Sabīne Jurševica

3. Rigonda Kronberga

 Šaušana(vīrieši):

1. Viktors Lastovskis

2. Edgars Karalis

3. Ģirts Špērs

Spēka trīscīņa (sievietes):

1. Linda Kolosovska

2. Lāsma Projuma

3. Ieva Šteinberga

 Spēka trīscīņa (vīrieši):

1. Laimis Projums

2. Mārcis Lagzdiņš

3. Sandris Baumanis