kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA

Konkursa “Diženi Kandavas novadā” vērtēšana Vānes pagastā22.08.2018

dsc_0408.jpg21.augustā konkursa “Diženi Kandavas novadā” komisija viesojās Vānes pagastā, lai vērtētu konkursam pieteiktos četrus pretendentus. 

Kā pirmo žūrijas komisija apskatīja nominācijā “Darbīgākā organizācija” pieteikto Vānes pagasta pārvaldi, kas kā atzina pagasta pārvaldniece Daina Priede, tāpat kā Rīga nekad nebūs gatava, jo pagasta teritorijas sakopšanā un labiekārtošanā darbs dzen darbu.

Ar interesantiem stāstiem un vēsturisku priekšmetu kolekciju komisijas locekļus pārsteidza "Zemdegu" saimnieks Normunds Ozols. Pie pirts apskatāma vesela senlietu ekspozīcija, kas sastāv no iepirktām, dāvinājumā saņemtām un ar metāla detektoru atrastām senlietām: vācu, krievu latviešu smagā un vieglā artilērija, slēpes, pastnieku kamanas… 

Saimnieks ir ne tikai vēsturisku senlietu kolekcionārs, bet arī kaismīgs motobraucējs un labs stāstnieks. Žūrija ar interesi klausījās par pēdējo moto ceļojumu uz Krieviju- Baikāla ezeru, kas tiek dēvēts par Sibīrijas zilo pērli. Ceļojums uz pasaulē dziļāko ezeru ilga divas nedēļas, kura laikā nobraukti 13 860 kilometri. 

Kā nākamo žūrijas komisija apskatīja sertificētu bioloģisko saimniecību z/s “Birznieki, kura pieteikta nominācijā “Sakoptākā zemnieku saimniecība". Kā pastāstīja saimnieks Jānis Tiltiņš, ģimenes uzņēmums nodarbojas ar kazu audzēšanu, kazas siera ražošanu un realizāciju. Žūrija apskatīja 200 kazu ganāmpulku un nogaršoja gatavo produkciju. Uzņēmums piedāvā ap desmit dažāda veida svaigus un kūpinātus kazas sierus, kas tiek realizēti uz vietas saimniecībā, tirdziņos un vairākās tirdzniecības vietās Rīgā.

Nominācijā “Dižākā lauku sēta” pieteikta māja “Jaunozoli”, kurā saimnieko un plašo teritoriju un dārzu kārtībā uztur Gunārs un Raita Kopiņi. Žūriju sagaidīja Gunāra un Raitas dēls, kurš pastāstīja, ka ik vasaru atbrauc palīgā vecākiem lauku darbos. 

facebokinstagramtwitteryoutube
PASĀKUMU KALENDĀRS

Latvija.lvKandavas novada ceļu karte.Tukuma novada pašvaldībaAktuālās tirgus izpētesPiejūra, atkritumu apsaimniekošanaKandavas komunalie pakalpojumi
back to top