kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA

Noslēgusies konkursa “Diženi Kandavas novadā” pretendentu vērtēšana24.08.2018

dsc_0407.jpg24.augustā ar Zemītes pagasta apmeklējumu noslēgusies konkursa “Diženi Kandavas novadā” pretendentu vērtēšana. Zemītē vērtēšanas komisija viesojās pie trim konkursa dalībniekiem.

Nominācijā “Darbīgākā organizācija/uzņēmums” tika apskatīta z/s “Plencneri”, kurā saimnieko Mairis un Ilze Zvirbuļi ar ģimeni. Saimniecībā tiek nodarbināti 6 darbinieki, tajā ir 130 govju liels ganāmpulks, no tām 70 ir slaucamas govis. Saimniecības darbības paplašināšanai un tehnikas iegādei tiek piesaistīts Eiropas Savienības fondu finansējums.

Žūrijas komisija tikās ar nominācijas “Radošākais novadnieks” kandidātu Gunti Gulbi. Zemītes pagasta pārvaldniece Rita Diduha Gunti dēvē par savu labo roku un Grenču ciema vecāko, jo Guntis ik dienu rūpējas par grenčinieku labklājību. Tieši viņš risina saimnieciskos jautājumus, organizē kultūras pasākumus un rūpējas par to, lai vietējiem bērniem un jauniešiem būtu droša vide, kur pavadīt brīvo laiku.

Noslēgumā komisija viesojās saimniecībā “Tēviņi”, kurā Ivo un Ginta Immermaņi nodarbojas ar mājas vīnu gatavošanu no pašu dārzā un savvaļā ievāktiem augļiem un ogām. Viesojoties "Tēviņu mājas vīnu" darītavā, apmeklētājiem ir iespēja degustēt aveņu, ābolu, ērkšķogu, melleņu, zemeņu, brūkleņu, pīlādžu, upeņu, jāņogu, plūskoka, aroniju, pieneņu un citus vīna veidus un izzināt vīna gatavošanas procesu, kā arī apskatīt vīna ražotni. Vasaras sezonā apmeklētājiem tiek piedāvāta ekskursija pa saimniecības dārzu. Piedāvājumā ir arī amatnieku gatavotie izstrādājumi un suvenīri no koka. Tāpat, viesojoties "Tēviņu mājas vīnu" darītavā, ir padomāts par patīkamiem mirkļiem jaunlaulātajiem.

facebokinstagramtwitteryoutube
PASĀKUMU KALENDĀRS

Latvija.lvKandavas novada ceļu karte.Tukuma novada pašvaldībaAktuālās tirgus izpētesPiejūra, atkritumu apsaimniekošanaKandavas komunalie pakalpojumi
back to top