pavasara-foto-majas-lapai5mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Sagaidot Lieldienas, Kandava pošas svētku rotā

09.04.2020 - 12.04.2020

dsc_0036.jpgTurpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju- konkursu “Zaķu festivāls”, arī šogad iedzīvotāji un uzņēmēji tika aicināti izgatavot zaķu figūras, lai tās priecētu pilsētniekus un viesus, un dažādotu Kandavas vizuālo tēlu.

Lai arī valstī izsludinātās ārkārtas situācijas dēļ konkursu nācās atcelt, novada uzņēmēji jau bija sākuši gatavoties Zaķu festivālam un darbs netika atstāts pusceļā. Kandavas skvēros un pakalnos, vietējo un pilsētas viesu acis un sirdis šajā tik saspringtajā laikā priecē vairāk kā desmit dažādas Lieldienu kompozīcijas.

Konkursa “Zaķu festivāls” idejas autors ir kandavnieks Ainārs Vilkaušs (SIA “Kalve Kandavā”), kurš iecerējis, ka ar laiku festivāls varētu kļūt par populāru pasākumu, kas pilsētai piesaistītu tūristus.

Pirmoreiz konkurss notika 2019. gadā un tajā piedalījās 12 dalībnieki. Galveno balvu- EUR 100.00 saņēma Rinalds Šmēls, SIA “Kandavas ceļi”, kurš izgatavojis lielāko zaķi no konkursam pieteiktajiem, bet skatītāju simpātiju balvu saņēma DUS "Virši-A Kandava" kolektīvs.

back to top