pavasara-foto-majas-lapai7mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Novada vokālie ansambļi sadzied Zantē

04.03.2016 20:00

img_2156.jpg4.marta vakarā Zantes kultūras namā tuvojošās Starptautiskās Sieviešu dienas noskaņās notika Kandavas novada vokālo ansambļu sadziedāšanās koncerts „Ak, sievietes, sievietes...”.

Tā iegājies gadu garumā, ka pirms starpnovadu vokālo ansambļu skates Tukumā, Kandavas novada vokālie ansambļi rīko koncertu, lai viens otram atrādītu sagatavoto repertuāru un drošāk justos skatē, jo dziesmas jau būs novērtējuši skatītāji un citi ansambļi.

Pacilāta noskaņa valdīja gan ansambļu dalībnieku, gan daudzo skatītāju vidū. Apmeklētība bija ļoti laba un, kā pēc koncerta atzina kultūras nama vadītāja Egija Lāce, skatītāji bijuši apmierināti ar daudzveidīgo un interesanto repertuāru, sakot, ka pabijuši gluži kā novada ansambļu skatē.

Koncertu apmeklēja arī Kandavas novada domes priekšsēdētājs Normunds Štoferts ar kundzi, Kandavas novada kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Iveta Grunte un Kandavas kultūras nama vadītāja Agrita Rožkalne.

Koncertā piedalījās Zantes vīru vokālais ansamblis ( vadītāja Kristīne Elksnīte), Cēres sieviešu vokālais ansamblis ( vadītājs Andris Jansons), Matkules jauktais vokālais ansamblis( vadītājs Ainārs Oliņš), Kandavas senioru jauktais ansamblis „Vīgriezes”( vadītāja Dzintra Linde), Zemītes jauktais vokālais ansamblis „Sapnī”( vadītāja Sandra Šteinberga), duets no Cēres Evita un Gvido Bērziņi, Valdeķu jauktais vokālais ansamblis „Doremi”( vadītāja Dzintra Linde), duets no Zemītes meiteņu vokālā ansambļa „Spārni”( vadītāja Sandra Šteinberga).

Katrs kolektīvs izpildīja pa trīs dziesmām no kurām vismaz viena bija a capella izpildījumā.

Koncertā piedalījās arī draugi – Blīdenes jauktais vokālais ansamblis un viņu vadītāja Zane Ņukša.

Kā koncerta nobeigumā sacīja Egija Lāce: „Kandavas novads ir bagāts ar vokālajiem ansambļiem, tāpēc koncerts sanācis patiesi krāšņs, kā pavasara ziedu buķete. “ Egija teica lielu paldies visiem kolektīviem un to vadītājiem, dodot katram līdzi nelielu dāvaniņu jeb veiksmes komplektiņu skatei.

Starpnovadu vokālo ansambļu skate notiks 12.martā Tukumā.

Koncertu atklāj Zantes kultūras nama vadītāja Egija Lāce Dzied Zantes vīri Cēres sieviešu vokālais ansamblis Matkules jauktais vokālais ansamblis Kandavas senioru jauktais vokālais ansamblis "Vīgriezes" Zemītes jauktais vokālais ansamblis "Sapnī" Duets no Cēres Evita un Gvido Bērziņi Valdeķu jauktais vokālais ansamblis "Doremi" Duets no Zemītes meiteņu ansambļa "Spārni" Draugi no Blīdenes- jauktais vokālais ansamblis
back to top