pavasara-foto-majas-lapai2mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kandavas novada iespēju fonds apseko atbalstītos projektus

15.03.2016 13:00 - 16:30

Atjaunotais bērnu rotaļu laukums Kandavā, Valteru ielā 7 ar jaunizveidoto dārza lapeni

Atjaunotais bērnu rotaļu laukums Kandavā, Valteru ielā 7 ar jaunizveidoto dārza lapeni

15. martā Kandavas novada iespēju fonda uzraudzības komiteja devās ekspedīcijā, lai apsekotu fonda atbalstītos projektus.

Projektu konkursa “Dari pats!” mērķis ir veicināt iedzīvotāju grupu līdzdalību Kandavas novada vides labiekārtošanā, dzīves telpas uzlabošanā un radošu iniciatīvu īstenošanā. Laika posmā no 2014.-2015. gadam Kandavas novada iespēju fonds ir atbalstījis septiņus novada iedzīvotāju vai biedrību projektus, no kuriem seši tika apsekoti ekspedīcijas laikā.

Kā pirmo komiteja apskatīja seno lietu krātuvi Vānē, kas tika izveidota projekta “Vēsturiskā mantojuma saglabāšana Vānes pagastā” ietvaros. Projekta vadītāja Vānes bibliotēkas vadītāja Sandra Kosogova pastāstīja, ka pašreiz iekārtotas trīs telpas un ierakstīti astoņi vānenieku atmiņu stāsti par dzīvi Vānē 20.gadsimtā, bet turpmāk seno lietu krātuvi gaida liels darbs, lai turpinātu vākt atmiņas, lietas un faktus.

Šobrīd Seno lietu krātuves izstāžu telpā līdz aprīļa beigām ir apskatāma izstāde “Rokadarbi senāk un tagad”. 50.gadu sākumā Vānē bija 10 rokdarbnieces, kurām piešķirts augstais tituls- tautas daiļamata meistares. Izstādē apskatāmi arī Iras Rulles un Ilzes Bērzlejas rokdarbi.

Kandavā ir realizēti trīs projekti, viens no tiem- bērnu rotaļu laukums Valteru ielā 7, kura ietvaros ir atjaunots un nokrāsots bērnu rotaļu laukums, kā arī papildināts ar dārza lapeni un koka soliņu. Projekta vadītāja Lienīte Neimane pastāstīja, ka kopīgais darbs ir saliedējis mājas iedzīvotājus, jo lapene tiek izmantota ne tikai kopīgai svētku svinēšanai, piemēram, Līgo svētku un bērnu dzimšanas dienu svinībām, bet arī ikdienā.

Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas robotikas pulciņa vajadzībām projekta ietvaros esošie 4 robotikas pamatkomplekti tika papildināti ar četriem jauniem papildus komplektiem. Projekta vadītājs Jānis Priednieks uzraudzības komiteju iepazīstināja ar robotikas pulciņa aktivitātēm.

Sporta kluba “Kandava” īstenotā projekta “Esi basketbolists” rezultātā teritorijā “Piesaulītes” ir izveidots basketbola laukums, kuru aktīvi apmeklē, ne tikai jaunieši no apkārt esošajām mājām, bet arī citi bērni, kurus saista basketbols.

Cērē ir īstenoti divi projekti- “Sēžam skaisti!” un “Te mēs lasām ar prieku”. Pirmā projekta ietvaros 2014. gada nogalē atjaunoja galdu virsmas un soliņus pie autobusa pieturas un strītbola laukuma. Otra projekta ietvaros Cēres pamatskolā ir izveidoti sienas skapji ar grāmatu plauktiem un nopirkti septiņi jauni rakstāmgaldi.

1111111.jpg

Projekta vadītāja Sandra Kosogova seno lietu krātuvē Vānē Projekts "Vēsturiskā mantojuma saglabāšana Vānes pagastā" Līdz aprīļa beigām apskatāma izstāte "Rokdarbi senāk un tagad" Seno lietu krātuve Ratiņi, kuros bērnībā vizināts puķu selekcionārs Laimonis Zaķis Seno lietu krātuves jaunākais ieguvums- pirmskara lelle Atjaunotais bērnu rotaļu laukums Kandavā, Valteru ielā 7 ar jaunizveidoto dārza lapeni Kandavā, Valteru ielā 7 tika atjaunots un papildināts bērnu rotaļu laukums Robotikas komplekta papildināšana K.Mīlenbaha vidusskolā Sporta kluba "Kandava" īstenotais projekts "Esi basketbolists" Projekts "Sēžam skaisti" Cērē Sienas skapji ar grāmatu plauktiem Cēres pamatskolā, kas tapuši projektā "Te mēs lasām ar prieku!" Septiņi jauni rakstāmgaldi, kas Cēres pamatskolai iegādāti projektā "Te mēs lasām ar prieku!"
back to top