pavasara-foto-majas-lapaimazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Mākslas studijas “Pūres pindzeles un Co” gleznu izstāde

13.09.2021 - 06.11.2021

pures_pindzenes.jpgNo 13. septembra līdz 6. novembrim Kandavas novadpētniecības muzejā apskatāma mākslas studijas “Pūres pindzeles un Co” gleznu izstāde.

19. septembrī plkst. 12:00 tikšanās ar studijas dalībniecēm.

Saskaņā ar MK noteikumiem pasākumā var piedalīties tikai vakcinētie vai Covid-19 pārslimojušās personas, kurām ir Covid-19 sertifikāts.

   Mākslas studija “Pūres pindzeles un Co” darbojas jau vairākus gadus – kopš 2010. gada. Strādājam vienu reizi nedēļā, dažreiz retāk.

   Apbrīnojama ir studijas dalībnieku vēlme un entuziasms pēc spraigas darba dienas mobilizēties gleznošanas nodarbībām. Esam sākuši no “nulles” un “mīnus nulles”. Pirmie soļi vizuālajā mākslā tika iemēģināti dažādās jauktās tehnikās, bet beigās studijas dalībnieki izvēlējās eļļas tehniku, kas ir pati grūtākā glezniecība.

   Mēs negleznojam no kartiņām, bet gleznojam no dabas. Būdami tik dažādi profesionālajā varēšanā, darbos izpaužam savas emocijas un iztēli. Savu veikumu parādot sev tīkamā gaismā par prieku pašam un varbūt arī citiem.

   Par sevi – esmu profesionāla gleznotāja. Ar mākslas pedagoģiju nodarbojos visu mūžu. Pēc Mākslas akadēmijas beigšanas sāku strādāt turpat glezniecības katedrā laborantes darbu apvienojot ar glezniecības stundām tekstilmākslas studentiem.

   Gan vietējās, gan starptautiskās izstādēs piedalos kopš ceturtā kursa. Šobrīd dzīvoju laukos un rīkoju tikai savas personālizstādes. Pēdējās bijušas Tukuma muzejā, galerijā “Daugava” un Jaunmoku pilī. Darbi eļļas tehnikā, pēdējo gadu – pasteļtehnikā. Gleznoju ainavas. Darbā vissvarīgākā ir noskaņa. Pat darot lauku darbus, apbrīnoju mākoņus un debesjumu, kas gaismas ietekmē nepārtraukti mainās.

   Tā arī mēs “Pūres pindzeles un Co” cenšamies uztvert dabas daudzveidību un krāšņumu.

Studijas vadītāja Laila Kelle

back to top