vejsparns.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Taku skrējiens "Kandavas Stirnu buks"

11.09.2021 09:00 - 17:00

kandavas_stirnu_buks.jpgAbavas senlejā pie viesmīlīgā aktīvas atpūtas centra Zviedru cepure saimnieka Edvīna Baloža jau reiz lēcām, tālajā 2015.gadā! Šogad pievilcīgajā Abavas ielejā atgriezīsimes, bet izskriesim nedaudz citu ielejas reģionu – Kandavu un tās tuvāko apkārtni!

Dabas parks “Abavas senleja” aptver ledājkušanas ūdeņu veidotu senieleju – Abavas ieleju jeb Kurzemes Šveici, kurā apskatāmas iespaidīgas upes, pļavu un nogāžu ainavas, kā arī ģeoloģiski pieminekļi.

Par sacensību centru esam izvēlējušies Kandavu, kas ir sena un romantiska Kurzemes mazpilsēta, un kas slejas Abavas krastos jau vairāk nekā 790 gadus. Nesteidzīga pastaiga pa vecpilsētu ļauj sajust vēstures elpu. Kalnainais reljefs, bruģētās ieliņas, laternas, senatnīgie pagalmi un ēku velves, skulptūras, kas mijas ar košiem stādījumiem – tāda ir Kandava. Gleznaini pakalni savijas ar šaurām ieliņām, bet no senajām pilsdrupām paveras skats uz Abavas senleju un vecāko laukakmens tiltu Latvijā.

Pati daba izveidojusi Abavas ieleju par vienu no skaistākajām vietām Latvijā. Vijoties cauri romantiskiem upes līkumiem un zaļojošiem mežiem, garām senām pilsētiņām, omulīgiem lauku ciematiņiem, spirdzinošiem, maziem ūdenskritumiem un noslēpumainām alām, Abava sajūsmina jebkuru tūristu un iebraucēju. Upes senleja ir 2 km plata un ap 30 m dziļa. Mūsdienu Abava ir 124 km gara.

Ievērosim, ka šī ir īpaši aizsargājama dabas teritorija un atrasties dabas parkā “Abavas senleja” jau vien ir īpaša privilēģija! Nenovirzīsimies no iezīmētās takas, cienīsim vidi un šeit valdošos noteikumus, kas palīdz saglabāt apkārt esošo skaistumu.

Taku skrējienu seriāla otrā posma norisi no sirds atbalsta arī paši kandavnieki – paldies Kandavai un Kandavas pagastu apvienībai, īpaši Ingai Priedei un Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma vadītājai Dacei Rozentālei, kā arī mūsu senam draugam, vietējo taku pārzinātājām un mūsu aktīvam palīgam – Egnāram Gudriķim!

Tiekamies Abavas senlejā!!!

Taku skrējiens "Kandavas Stirnu buks" 

Sacensību info lapa: https://www.stirnubuks.lv/buks/kandava-2021/ 
Sacensību programma: https://www.stirnubuks.lv/svariga-informacija.../

Detalizētas distanču kartes: https://tracedetrail.fr/en/user/infos/63844

back to top