kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

V Latvijas orķestru asociācijas festivāls

19.08.2022 18:00

afisa-vloa-festivals-2022.jpgIkviens interesents laipni aicināts uz V LOA festivāla koncertiem piektdien, 19. augustā plkst. 18.00 Talsu Tautas namā, Kolkas Tautas namā, Valdeķu Kultūras namā, Dundagas Kultūras pilī, Sabiles Mākslas, kultūras un tūrisma centrā un sestdien, 20. augustā plkst. 15.00 uz festivāla noslēguma koncertu Rojas brīvdabas estrādē

Latvijas Orķestru asociācija (LOA) sadarbībā ar Talsu novada pašvaldību aicina uz V LOA festivālu, kurā piedalīsies 500 dalībnieku no 19 Latvijas jauniešu simfoniskajiem un kamerorķestriem. Festivāla koncertos skanēs mūsdienu komponistu oriģinālmūzika, latviešu tautasdziesmu apdares un populāru melodiju aranžējumi jauniešu orķestriem.

V LOA festivāls būs muzikāli daudzveidīgs un vērienīgs kultūras dzīves notikums, kurš šogad norisināsies Ziemeļkurzemes pilsētās - Talsos, Rojā, Kolkā, Valdeķos, Dundagā un Sabilē. Festivāla galvenais mērķis un virsuzdevums ir popularizēt Latvijas jauniešu un amatieru orķestru kustību, veicināt orķestru radošā potenciāla attīstību un savstarpējo sadarbību, kā arī sniegt spilgtas un pozitīvas emocijas akadēmisko žanru mūzikas klausītājiem.

Festivāla dalībnieki ir mūzikas un mākslas skolu, vidusskolu, kā arī dažādu kultūras iestāžu kolektīvi no visiem Latvijas reģioniem. Šie orķestri jau vairāku gadu garumā ir apvienojušies LOA un mērķtiecīgi pilnveido savu māksliniecisko varēšanu, popularizē muzicēšanu dažādos orķestru sastāvos, kā arī veiksmīgi piedalās gan valsts mēroga un starptautiskos festivālos, gan iekļaujas Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku kustībā.

LOA šogad atzīmē savas pastāvēšanas 10 gadu jubileju, un šis festivāls pēc gandrīz divu gadu forsmažora apstākļu radīta pārtraukuma kultūras norišu organizēšanā klātienē, ir ļoti gaidīts notikums Latvijas jauniešu simfonisko un kamerorķestru dzīvē.


back to top