pavasara-foto-majas-lapai3mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Cērē aizvadīti amatierteātru ražas svētki

29.10.2022 16:00 - 19:00

dsc0197.jpg29. oktobrī Cēres pamatskolas aktu zālē ikgadējos amatierteātru ražas svētkos tikās Kandavas un pagastu apvienības teritorijas amatierteātru kolektīvi un viesi.

Pasākuma viesus un dalībniekus Cērē laipni sagaidīja un starplaikos izklaidēja trīs paaudžu raganas, cienājot viesus un stiprinot kolektīvus ar svaigi lasītiem tārpiem. Atklājot pasākumu, Cēres kultūras un sporta dzīves vadītāja Līga Roze vēlēja visiem patīkamu vakaru un ražīgu turpmāko darbu sezonu. Aktierus un režisorus svētkos sveica arī novada Kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Iveta Grunte, novēlot visiem novada amatierteātriem, izturību, panākumus un neizsīkstošu radošumu.

Svētkos piedalījās amatierteātri no Kandavas, Cēres, Zemītes, Vānes, Zantes un Matkules, izrādot līdz 20 minūšu garus izrāžu fragmentus. Zantes pagasta amatierteātris (režisore Antra Grundmane) uzskatāmi parādīja, kā kādā lauku ciematā izplatās baumas, klejojot no mutes mutē tās apaug ar arvien jaunu dramatiskāku informāciju, Zemītes pagasta amatierteātris "Aiz-ziet" (režisore Ērodeja Kirillova) savā uzvedumā atspoguļoja humora pilnas ainiņas no kaimiņu dzīves, bet Cēres amatierteātra “Saime” (režisors Ints Leitarts) uzvedumā darbība risinājās klosterī un galvenie personāži bija mūķenes, kas devušas šķīstības solījumu. Matkules amatierteātra kolektīvs (režisore Maija Zilberta) izspēlēja ikdienišķas lauku dzīves ainas, kas negaidīti pārvērtās par kuriozām un komiskām situācijām, Kandavas amatierteātris (režisors Voldemārs Šoriņš) ļāva ieskatīties kā zagļu tvarstīšana noved pie jautriem sarežģījumiem un veselas pārpratumu virknes, bet Vānes amatierteātris (režisore Solveiga Zilberta) ļāva skatītājiem noticēt brīnumiem, par kuriem parūpējās trīs atraktīvas kaimiņienes.

Pirmoreiz Kandavas novada un starpnovadu teātra ļaužu kopā sanākšana notika 2011. gadā Zantē, tādējādi Zantes amatierteātris aizsāka jaunu tradīciju Kandavas novadā. Teātra ražas svētki katru gadu notiek kādā citā pagastā un šogad tie tika svinēti jau vienpadsmito reizi (2021. gadā svētki nenotika, valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ). Kā ierasts, pasākuma noslēgumā tiek nodot stafete nākošās sezonas svētku rīkošanai, šoreiz- Kandavas amatierteātra kolektīvam.

back to top