kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Ekoskolas globālās rīcības dienas akcija "Mazas rīcības - liela ietekme"

09.11.2022 - 17.11.2022

dsc0041.jpgAr saukli “Mazas rīcības – liela ietekme” no 7. līdz 13. novembrim visā Latvijā jau desmito gadu norisinās Rīcības dienas. Šajā nedēļā 62466 bērnu un jauniešu no vairāk kā 144 izglītības iestādēm pievērsīs sabiedrības uzmanību klimata pārmaiņām, bioloģiskās daudzveidības izzušanai un vides piesārņojumam.

9. novembrī Kandavas pirmsskolas izglītības iestādes “Zīļuks” audzēkņi akcijā “Mazas rīcības – liela ietekme” informēja un izglītoja pilsētas iedzīvotājus par to, ka visiem, tostarp arī mazajiem darbiņiem ir būtiska nozīme vides saudzēšanā. Mazas rīcības, ko katrs paveic atsevišķi, kopumā rada lielu ietekmi. 

Nodarbībās bērni ar skolotājām bija pārrunājuši un izgatavojuši plakātus par klimata pārmaiņām dabā, apkārtējās vides piesārņojumu, kā arī citām dabu saaudzējošām tēmām. Ar izgatavotajiem plakātiem bērni un skolotājas devās gājienā no bērnudārza līdz vecpilsētas Promenādei, tādējādi izglītojot sabiedrību par šiem jautājumiem un kopīgiem spēkiem rosinātu pozitīvas pārmaiņas savā novadā, pilsētā, pagastā un ģimenē. Pilsētas promenādē bērni tikās ar iedzīvotājiem un pastāstīja par izgatavotajiem plakātiem. Bērnu radītie darbi tiks izstādīti Kandavas Tūrisma informācijas centrā, kur tie būs apskatāmi līdz 17. novembrim.

Rīcības dienas ir Ekoskolu aizsākta kampaņa ar mērķi pievērst skolēnu un plašākas sabiedrības uzmanību jautājumiem par videi draudzīgu dzīvesveidu. Kampaņa mudina Ekoskolu jauniešus un ikvienu skolu pārstāvi būt par pārmaiņu radītājiem vides aizsardzībā, rīkoties pašiem un par atbildīgu rīcību izglītot sabiedrību. 2022. gadā Ekoskolu Rīcības dienas ir veltītas klimata pārmaiņām, bioloģiskās daudzveidības izzušanai un vides piesārņojumam.

back to top