pavasara-foto-majas-lapai6mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

E-Twinning projekta “Eiropa caur svētkiem’’(Europe through Festivals) aktivitātes decembrī.

09.12.2022 - 31.12.2022

whatsapp-image-2022-12-15-at-09-49-46.jpgJau novembra beigās saņēmām uzdevumus decembrim: Ziemassvētku tradīcijas. Viens no galvenajiem bija Ziemassvētku apsveikumu kartiņu izgatavošana. 4.-6.klases skolēni kopā izgatavoja apmēram 40 kartiņas, kuras pagājušajā nedēļā aizceļoja uz divām skolā Polijā: Przedszkole Układanka un Zespół Szkół Salezjańskich Don Bosco we Wrocławiu. No vienas skolas jau mēs saņēmām apsveikumus, gaidām vēl no otra skolas.

Nākamais uzdevums: Iedziedāt un ierakstīt kopā ar skolēniem Ziemassvētku dziesmu no mūsu valsts, nosūtīt to partneriem, lai viņi to iemācītos, ierakstītu un augšupielādētu projekta sadaļā TWINSPACE. Mūsu izvēlētā dziesma “Re re rūķītis”

3.uzdevums: Izvēlieties tipisku un vienkāršu recepti, kuru var pagatavot kopā ar skolēniem (sastāvdaļas, receptes soļi, sagatavošana). Recepti var pagatavot dzimtajā valodā un tulkot angļu valodā. Var veidot un ierakstīt video. Ierakstu var veikt dzimtajā valodā un videoklipam pievienot subtitrus angļu valodā. Mūsu skolēnu grupa gatavoja tradicionālo ēdienu: Zirņus ar speķi.

Vēl atlikušie uzdevumi:

  • Receptes iztulkošana;
  • Apgūt vienu Ziemassvētku dziesmu no partnervalstīm.

Paldies 5.-6.klases skolēniem un skolotājām Anitai Geidānei par dziesmu un Ramonai Liepiņai – Kraujai par ēdiena sagatavošanu!

Tekstu sagatavoja: skolotāja Laura Bergmane

Foto: Ramona Liepiņa Krauja

back to top