pavasara-foto-majas-lapai3mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

ZANTES PAGASTA SVĒTKI 2023 "RAIBS AR RAIBU SADERĒJA"

20.05.2023 11:00

dsc0081.jpg20.maijā ir aizvadīta raibiem notikumiem piepildīta diena Zantē! Šogad par Zantes pagasta svētku tēmu tika izvēlēta raibā krāsa un tāpēc Zantē viss bija raibs kā dzeņa vēders, gan apmeklētāji, gan svētku programma,  turklāt vēl pirmo reizi svētki iekrita darba dienā, nu pavisam raibi, bet kā saka, raibs ar raibu sader kā cimds ar roku. Maija mēnesis šogad vispār bija pavisam raibs – ar daudz dažādiem pasākumiem, iešanām, skriešanām un svarīgiem notikumiem, ka brīžiem raibs gar acīm metās. Kā zināms, 3.maijā atzīmējām mūsu novadnieka, izcilā dzejnieka Imanta Ziedoņa 90 gadu jubileju.  Domājot par raibo, protams,  nāk prātā  viņa „Raibā pasaka”. To visiem klātesošajiem atgādināja mūsu skoliņas teātra aktieri. Savukārt, raibas dejas Zantes pagasta svētkiem bija sagatavojušas mūsdienu deju kolektīva meitenes.

Svētkus atklāja Zantes pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Kālis, aicinot ikvienu piedalīties vismaz piecās aktivitātēs, iegādāties vizmaz trīs lietas un izbaudīt raibo svētku dienu Zantē. Sveicienus svētkos zanteniekiem bija atvedusi Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietniece Inga Priede un Kandavas un pagastu apvienības vadītājs Jānis Mazitāns.           

Ne tikai paši svētku dalībnieki bija tērpušies raibā svētku tērpā, bet šoreiz bija aicinājums raibi izrotāt arī savus velosipēdus. Pirmo reizi Zantē notika raibo velosipēdu parāde, kurā piedalījās turpat 20 braucēju! Liels prieks par zantenieku atsaucību un radošumu! Īpaši raibs gar acīm metās skatoties uz skolotāju Andu Beseri un 1.klasi, kuri parādē ieguva galveno balvu. Ļoti raibi bija arī Inese Stola, Viktorija Strogonova, Inta un Pēteris Neicinieki un Uldis Oliņš.

Uz raibām izklaidēm  bērnus aicināja pasākumu aģentūras „Jampadracis BB” radošā komanda, kuru pārstāvēja skolotājs Zaķis, Sliņķis un Vāvere. Par skaistu  sejiņu apgleznošanu  rūpējās Anda Besere.  Visas dienas garumā bērni varēja izlēkāties piepūšamajās atrakcijās,  un ne tikai bērni, bet arī pieaugušie lapbrāt izmēģināja spēkus rodeo buļļa savaldīšanā.  Darbojās arī svētku tirdziņš, kurā varēja iegādāties gan kaut ko pašaudzētu un pašražotu, gan arī citādus labumus, raibumus un gardumus. Gan lielus, gan mazus piesaistīja brīvprātīgo ugunsdzēsēju aktivitātes.  Puiši labprāt izrādīja ugunsdzēsības mašīnu, aprīkojumu un sarīkoja interesantas sacensības. Kā zināms, pateicoties Kristiāna Evarsona iniciatīvai, ir uzsākta ziedojumu vākšanas akcija jaunākas ugunsdzēsības mašīnas iegādei Zantes brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībai. Lai izdodas!

Līdz pat pēcpusdienai gan lieli, gan mazi piedalījās dažādās sporta aktivitātēs, kuru galvenā vadītāja bija mūsu  pagasta sporta organizatore Tija  Tripāne. Šogad sporta norises papildināja firmas ”Priekatrakcijas” komanda ar atrakcijām ”Drošais loks”, ”Veiklais tarzāns”, ”Rodeo buļļa savaldītājs” un ”Mazā raganiņa”. Nemainīgi populāras bija  “Roku laušanās” sacensības, kurās šogad uzvarēja Daniels Rimovičs, pieveicot Māri Uldi Doniņu un Ojāru Kraskovu. Spēka sacensībās “Stiprinieks pudeļu turēšanā“ ļoti sīvā cīņā, tikai ar dažu sekunžu starpību, vīru konkurencē uzvarēja Sergejs Mihailovs, aiz sevis atstājot Kristapu Doniņu un Bilu Narkeviču. Stiprākā dāma izrādījās Monta Rasa, pieveicot Rasu Karlsoni un Dagniju Rusmani. Kā katru gadu šajās sacensībās piedalījās arī sportiskais seniors Miervaldis Neimanis, kurš rezultātu ziņā pārspēja daudzus gados jaunākus vīrus. Tā ka ir ko jaunajiem mācīties un gatavoties nākošajam gadam! Basketbola soda metienu sacensības pulcēja viskuplāko dalībnieku skaitu - 44 censoņus. Tā kā daudziem rezultāti bija vienādi, tad balvas saņēma visi. Daudzi pirmo reizi turēja rokās loku un mēģināja trāpīt pa kustīgiem mērķiem.  Tiesnešiem daudzkārt vajadzēja demonstrēt kā pareizi iestiprināt bultu, atvelkot stīgu, un kā atlaist pirkstus, lai bulta šautos uz mērķi. Daudzu dalībnieku uzmanību piesaistīja “Lidojošais marsietis”, kur ar frisbija šķīvīšiem bija jānogāž uz stabiem uzliktie priekšmeti. Vīru konkurencē uzvarēja Juris Palkovs, Jānis Šteins un Jānis Kālis, bērnu konkurencē  - Adriana Mušketova, Rauls Lisikovs un Ieva Krūmiņa, bet no dāmām vislabāk veicās Amandai Kipenai, Ingai Ozolai Inkinai un Irīnai Butai. Kā jau katru gadu, arī šogad notika zantenieku iecienītā aktivitāte “Zābaka mešana”, kas pulcēja gana daudz interesentu. Šaušanā ar pneimatisko šauteni vīru konkurencē laurus plūca Uldis Poškus, Mairis Ķeiris un Juris Savva, jauniešu vidū - Rūdis Ronis, Reinis Zonbergs un Kristaps Doniņš, bet dāmām  - Kristīne Kalviņa, Amanda Kipena un Vika Boicova.  Rodeo bulli no vīriem visilgāk savaldīt izdevās Edijam Strogonovam, no dāmām - Kristīnei Poškai un no bērniem visstiprākā izrādījās Violeta Stepanova. Tiem pasākuma dalībniekiem, kuri nevēlējās sacensties, bija iespēja individuāli vai ar draugiem un ģimenes locekļiem spēlēt Kroketu, Lielo Domino, mēģināt staigāt uz koka klučiem, uz precizitāti mest pakavus un darboties citās aktivitātēs.

Dienas gaitā par raibāk tērptajiem Zantes pagasta svētku dalībniekiem tika atzīta komanda no „Mierkalnu” mājām - Inga Ozola Inkina ar ģimeni. Ļoti centušās un piedomājušas pie raibā apģērba bija arī Agnese Kozuliņa, Daiga Poška, Inese Stola, Dace Roze, Aija Karlsone-Gulbe, Ina Plotko, Gunda Rorbaha, Megija Mihailova un Sabīne Bemane. Paldies visiem raibi tērptajiem par atsaucību!

Pēcpusdienā ar nepacietību tika gaidīta tikšanās ar LaserSport komandu, lai dotos aizraujošā piedzīvojumu spēlē ar Lasertag, kas piesaistīja dažādu vecumu interesentus. Svētku pirmās daļas noslēgumā visi tika aicināti cienāties ar tradicionālo Zantes svētku zupu.

Vakarpusē svētku dalībnieki devās uz  kultūras namu, kur mazajā zālē varēja aplūkot Maritas Bērziņas gleznu izstādi „Zeme dzied, kad zied”. Kā skaista dāvana Zantes pagasta svētkos visiem zanteniekiem un viesiem izskanēja Normunda Rutuļa koncerts „Viss vienos ziedos”. Svētki noslēdzās ar ballīti, kurā par dejotprieku gādāja grupa „Sapņu pietura”.

Par aktīvu līdzdalību un atbalstu šo svētku organizēšanā liels, liels PALDIES:

Zantes pagasta pārvaldes vadītājam Jānim Kālim, Zantes pamatskolas teātra kolektīvam un skolotājai Antrai Grundmanei, Zantes pamatskolas  mūsdienu deju kolektīva meitenēm un vadītājai Sendijai Keitai Stolai, Zantes pagasta sporta organizatorei Tijai Tripānei un viņas palīgiem – Aijai Karlsonei-Gulbei, Irīnai Butai, Elīzai Oliņai, Martai Vanderzellei, Dacei Rasai, Ērikai Bogatajai, Robertam Muško, Agrim Kodolam un Ģirtam Vicinskim, skaisto sejiņu māksliniecei Andai Beserei, vienmēr atsaucīgajiem brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem Uldim Oliņam, Uģim Neiciniekam, Kristiānam Evarsonam un Aivaram Mozulim, pasākumu aģentūras bērniem „Jampadracis BB” radošajai komandai un Valentīnai Čerņavskai,Priekatrakcija” komandai un Andrejam Vasiļjevam,  LaserSport komandai un Reinim Vicinskim, atsaucīgajiem tirgotājiem no Zantes, Vānes, Matkules un Kuldīgas, pavārītei Kristīnei Poškai par ļoti garšīgo Zantes svētku zupu un saimniecēm Daigai Poškai un Dacei Rasai, kā arī Kristeram Oliņam, Mārcim Neiciniekam, Edijam Lācim un Raivim Grantiņam.           

Paldies visiem atsaucīgajiem, radošajiem un raibajiem svētku dalībniekiem!

  Zantes kultūras nama vadītāja Egija Lāce un sporta organizatore Tija Tripāne


Galerija 1

Galerija 2
back to top