pavasara-foto-majas-lapai7mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Raimonds Tiguls "Rīta un vakara dziesmas Latvijai"

04.05.2023 14:00

dsc0094.jpg4. maijā Kandavas Promenādē izskanēja svinīgs, sirsnīgs un patriotisks Valsts svētku LIELKONCERTS "Rīta un vakara dziesmas Latvijai".

Komponists, Triju Zvaigžņu ordeņa īpašnieks RAIMONDS TIGULS mums dāvāja savas dvēseles dziesmas- gan visiem tik mīļās, gan pirmatskaņojumus, kurus izpildīja RĪGAS DOMA ZĒNU KORIS diriģenta MĀRTIŅA KLIŠĀNA vadībā un pavadošās komponista grupas izpildījumā. Programmu caurvija IMANTA ZIEDOŅA dzeja, tādejādi atzīmējot mūsu novadnieka 90 gadu jubileju.

Kandavas kultūras nams saka lielu paldies Tukuma novada domes deputātiem par atbalstu pasākuma finansēšanā.


Par programmu komponists Raimonds Tiguls: “Šī koncertprogramma man ir īpaša, jo savus pirmos soļus mūzikā sāku dziedot zēnu korī. Nedaudz bērnības atmiņu un saviļņojums, dzirdot savas dziesmas, izpildām mūsu Rīgas Doma zēnu korim.”

“Noskaņa, emocija, iedvesma, miers un harmonija. Komponists un lieliski izpildītāji, kuri neprasa komentārus. Mūzika, kas uzrunā jūs no Dziesmu svētku estrādes un koncertzālēm visā pasaulē. Skanējums, kas raksturīgs vienīgi Rīgas Doma zēnu korim”, par projektu saka kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Mārtiņš Klišāns. Mārtiņš Klišāns ir zināms kā viens no Latvijas aktīvākajiem kordiriģentiem, kopš 1998. gada viņš ir arī Rīgas Doma zēnu kora vadītājs.

Rīgas Doma zēnu koris (RDZK) Latvijas koru saimē ir viens no aktīvāk koncertējošiem kolektīviem, kura devums novērtēts ar Lielo mūzikas balvu, kā arī ar mūzikas ierakstu Gada balvu. Klajā nākuši 22 Rīgas Doma zēnu kora ieraksti CD formātā. Zēni regulāri piedalās LNOB izrādēs, labdarības akcijās, mūzikas festivālos Latvijā un ārzemēs.

Līdzās sniegumam labdarības akcijās un priekšnesumiem daudzām Latvijā oficiālās vizītēs esošām amatpersonām (to vidū minami ASV, Somijas, Uzbekistānas, Ukrainas un Turcijas prezidenti, Velsas princis Čārlzs u. c.), regulāri notiek kora koncerti gan Latvijas koncertzālēs un baznīcās, gan arī daudzās pasaules valstīs. Sadarbībā ar Latvijas Koncertiem kolektīvs regulāri piedalās Senās Mūzikas festivālā, Eiropas Ziemassvētku un citos festivālos Latvijā. Koris koncertējis Beļģijā, Nīderlandē, Vācijā, Francijā, Šveicē, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Amerikā, Kanādā. Bet uz Japānu  zēnu korim notiek regulāri koncertceļojumi.

Koncertā piedalījās:
Raimonds Tiguls un Rīgas Doma zēnu koris, diriģents Mārtiņš Klišāns
Andis Klučnieks - flauta, stabules
Roberts Rasa - bass
Kristers Hartmanis - sitaminstrumenti
Rihards Lībietis – ģitāra

back to top