pavasara-foto-majas-lapai10mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Sestdien, 22. aprīlī aicinām piedalīties Lielajā talkā!

22.04.2023 10:00

liela-talka-2023-datums.jpg22. aprīlī visā Latvijā norisināsies gada zaļākais pasākums- Lielā Talka. Kandavas un pagastu apvienība aicina ikvienu novada iedzīvotāju, uzņēmumus, izglītības iestādes, nevalstiskās organizācijas un citus interesentus aktīvi piedalīties novada sakopšanā.

Lielajā Talkā aicinām ne tikai vākt atkritumus, bet darīt arī citus labus darbus – stādīt kokus, radīt brīnišķīgas puķu dobes, izgatavot putnu būrīšus, atjaunot žogus, soliņus, tiltiņus kā arī sakopt savus privātīpašumus: labiekārtot māju pagalmus, nomazgāt logus, sakārtot īpašumam piegulošās teritorijas un ceļmalas.


KUR TALKOT?

Aicinām iedzīvotājus informēt par plānotajām pašvaldības īpašumā esošajām talkošanas vietām attiecīgā pagasta pārvaldes vadītāju vai Kandavas un pagastu apvienības sabiedrisko attiecību speciālisti Līgu Šupstiku, zvanot 63126157.

Ja talkošanas vieta iepriekš nav noskatīta, Kandavas un pagastu apvienība aicina talciniekus (darba kolektīvus, ģimenes, un citas interesentu grupas, vai atsevišķus talkotājus) pieteikties pastaigu takas pie Pūzurgravas izveidē un attīrīšanā.

Pēc labi padarīta darba, talcinieki tiks aicināti nobaudīt autentisku ukraiņu boršču, kuru turpat Pūzurgravā gatavos Kandavā dzīvojošās saimnieces no Ukrainas.


KUR SAŅEMT ATKRITUMU MAISUS?

Speciālos Lielās Talkas atkritumu maisus talcinieki bez maksas varēs saņemt talkas norises nedēļā pagastu pārvaldēs – Cērē, Matkulē, Vānē, Zantē, Zemītē, Valdeķos (iepriekš sazinoties ar pagastu pārvaldes vadītājiem) un Kandavas un pagastu apvienības ēkā, zvanot saimniecības pārzinim Kandavā pa tālruni 29251239 (Edgars).

KUR ATSTĀT PIEPILDĪTOS MAISUS?

Maisu izsniegšanas laikā tiks saskaņotas piepildīto maisu atstāšanas vietas. Atkritumu vākšana notiks tikai šajos maisos. Bez maksas tiks savākti tikai speciālie Lielās Talkas maisi. Talkas vietās, kas notiek uz privātas zemes un kurām nav vajadzīgs saskaņojums ar pašvaldību, tur savāktos atkritumus aizved paši rīkotāji.

Lielgabarīta atkritumus (atkritumi, kurus izmēru dēļ nevar un nedrīkst ievietot sadzīves atkritumu konteinerā, piemēram, mēbeles, matrači, paklāji, televizori, ledusskapji, veļas mašīnas u.c.) Kandavā bez maksas privātpersonām būs iespējams nodot no 17. līdz 23. aprīlim  Kandavas atkritumu pārkraušanas un šķirošanas stacijā Daigones ielā 20. Citas atkritumu savākšanas vietas Kandavas pilsētā nav paredzētas. Kandavas atkritumu pārkraušanas stacijas (T. 29141243) darba laiks:

Pirmdien: 13.00–19.00

Otrdien: slēgts, Trešdien: 10.00–16.00

Ceturtdien: slēgts, Piektdien: 10.00–16.00

Sestdien: 10.00–12.00

Svētdien: slēgts

Latvijai BŪT zaļai! Būsim uzmanīgi, dedzinot sakopšanas talkā savāktos zarus, veco zāli un lapas!

back to top