pavasara-foto-majas-lapai11mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Saulainā ģimenes diena "ZĪLE" Kandavā

14.05.2023

img-20230516-wa0003.jpgTieši Māmiņu dienā, 14. maijā, visu dienu Kandavas pilsētvidē norisinājās daudzkrāsaina un vispusīga Ģimenes diena, kuru  pateicoties Latvijas valsts budžeta līdzekļiem programmā "Ģimenei draudzīga pašvaldība" (Sabiedrības integrācijas fonds), organizēja Latvijas Vācu savienība.

Pasākuma dalībniekus Tirgus laukumā pie jaunā keramikas veikaliņa sagaidīja Kandavas radošā personība Dagnija Gudriķe, aicinot piedalīties astoņās aktivitātēs. Gan lielie, gan mazie apmeklētāji ar mākslinieces keramiķes Intas Savickas padomu varēja izveidot māla suvenīrus vai radīt savus šedevrus.

Promenādē pie spēļu laukumiņa norisinājās muzikāla saruna mazajiem ar leģendāro Ziemsvētku vecīti - aktieri Kasparu Pūci. Tika uzzīmētas daudzas pūču un citu putnu ģimenītes. Sportiska stafete "Skrien, lec, atpūties, met, domā, klausies" aizrāva gan ar futbola, gan šautriņu elementiem, bet galvenais "magnēts" bija iespēja izmēģināt ugunsdzēsēju formas tērpu.

Kandavas novadpētniecības muzejā ikviens varēja rast harmoniju ar sevi jogas nodarbībā Anda Medņa vadībā, kā arī no pazīstamā rakstnieka un grafologa Jāņa Arvīda Plauža izzināt savas un ģimenes locekļu personības  grafoloģijas skatījumā. Vai no divu teikumu uzrakstīšanas Plauža kungs pateica "visu par jums"? Pajautājiet tiem laimīgajiem, kas tika pie viņa!

 Daudzām ģimenēm šis bija pirmais Rīgas vācu kultūras biedrības Kandavas filiāles "Štempeļhofa" apmeklējums. Tur notika trīs darbnīcas: „Kokapstrāde”, „Iepazīsti Mūziku”  un "Bites spēks un smarža”.

Fantastiskus mini koncertus un sadziedāšanos paaudžu dažādībā nodrošināja Andris Jansons un neredzīgā mūziķe Maija Eva Fogele (flauta, klavieres, ukulele, vokāls). Un vai zinājāt, ka tagad Kandavā ir pieejama īsta dziedinošā bišu terapija? Ģimenes dienā ikviens to varēja izmēģināt - apgulties uz "bišu gultas", ieklausīties zumēšanā, sajust vaska burvīgo aromātu.

 Un kā naglai uz galvas bija „DJ telts jauniešiem” skvērā pie Jauniešu iniciatīvu centra "Nagla'", ko vadīja sešpadsmitgadīgais talantīgais skolēns DJ Jevrans.

Pasākuma laikā, visas dienas garumā,  notika ģimenisku foto tapšana izstādei  „Zinu Īstu Laimi Es” , kura paredzēta septembrī.

Dienu krāsaināku radīja arī Kandavas kultūras nama organizētais Arņa Miltiņa dziesmu koncerts "Dziedāt patīk Tev" un Kandavas Deju skolas audzēkņu koncerts. (

Kopumā pilsētvides pasākumus apmeklēja ap 100 ģimeņu, kas kopā radīja skaistu un piepildītu Notikumu.

 Pateicamies Tukuma novada domei un Kandavas un pagastu apvienībai par organizatorisko atbalstu!

Rīgas Vācu Kultūras biedrības Kandavas filiāle „Štempeļhofa”

back to top