pavasara-foto-majas-lapaimazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kandavā nosvinēti Pilsētas svētki par visiem 100

26.05.2023 - 27.05.2023

dsc0316.jpgGatavošanās darbs Kandavas Pilsētas svētkiem bija garš un nopietns, bet tas tiešām bija tā vērts! Svētki izdevās par visiem 100 procentiem, jo arī laika apstākļi mūs lutināja. Atgādināšu, ka Kandavas Pilsētas svētki šogad notika 26.,27.maijā ar devīzi „Atslēdz Kurzemi” un šī gada tēma bija „Dzīve ir teātris un teātris ir dzīve”.       

Kandavā jau piektdienas vakarā no malu malām bija sabraukuši teātra mīļotāji, kuriem Kandavas muzejā bija iespēja tikties ar kandavnieku- aktieri un režisoru Jāni Znotiņu, Promenādē baudīt brīnišķīgu komponista Jāņa Tabūna autorvakaru „Savējie savējiem”, kurš nu jau kļuvis par stabilu tradīciju Kandavas Pilsētas svētkos un kurā šogad oriģināldziesmas par Kandavu un tās apkārtni izdziedāja vietējie dziedātāji. Koncerts pulcēja skatītājiem pilnu romantisko vecpilsētas sirdi un skaistās dziesmas, vakara saulīte visus vienoja pozitīvā gaisotnē. Turpinājumā svētku apmeklētājus izklaidēja mīmi un pieci Kandavas un pagastu apvienības amatierteātri no Vānes, Matkules, Zantes, Zemītes, Cēres, kā arī Kandavas Mākslas un mūzikas skolas popgrupa “Taustiņi” un mākslas darbu izstāde „Bez vārdiem”. Katrs teātris Kandavas vecpilsētā bija atradis savu vietiņu un aicināja līdzdarboties un baudīt „Teātru kokteili”. Vakara noslēgumā bija dziedošo aktieru koncerts „Dzīve ir teātris un teātris ir dzīve”, kurā ar savu izcilo sniegumu līdz pat pusnaktij visus priecēja Vita Baļčunaite, Kristians Kareļins, Ņikita Osipovs, Veronika Plotņikova pianista Anatolija Livča vadībā.     

Sestdiena sākās agri. Bija pilna Kandava tirgotājiem, kuri jau naktī bija sabraukuši uz Pilsētas svētku gadatirgu. Agrā rīta stundā pa gleznainajām Kandavas ieliņām cauri miglai bija redzams kā uz Abavas tilta pusi steidzas makšķernieki, jo tur notika makšķerēšanas un spiningošanas sacensības pēc kurām sporta aktivitātes Pilsētas svētkos notika dažādās vietās visas dienas garumā. 120 dalībnieki piedalījās Kandavas Tūrisma informācijas centra organizētajā orientēšanās spēlē „Vecpilsētas stāsts”, bija bērnu pilsētiņa „Mazais stiprinieks”,  Latvijas šaha federācijas rīkotais Kandavas Pilsētas svētku turnīrs un Kandavas kauss svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaita, bet Promenādē rīts sākās ar Pīlīšu regati, kur pa mazo strautiņu sacensībās piedalījās gan lieli, gan mazi. Visas dienas garumā paralēli gadatirgum bija plaša kultūras programma. Uzstājās Eiropas deju senioru grupas no Sabiles, Zemītes un Matkules, dziedāja „Suitu sievas”, gardo zupu vārīja un apmeklētājiem dalīja Latvju saimnieces, muzicēja kapella „Padkava” no Lietuvas, ar savu 10 gadu jubilejas koncertu „Paldies latiņam” uzstājās Jorans Šteinhauvers ar grupu, bet noslēgumā jaunais, talantīgais dziedātājs Edvards Strazdiņš sniedza savu kantripop orģināldziesmu koncertu „Lauku dzīves miera osta”.       

Svētku kulminācija bija vakarā, kad Pilsētas svētku tematiskajam gājienam „Dzīve ir teātris un teātris ir dzīve” pulcējās vairāk par 1000 kandavnieku un viesu. Gājiens bija krāšņs un ļoti garš. Gājienam ritmu padeva Tukuma Pūtēju orķestris Māra Rozenberga vadībā, bet pašā gājiena sākumā gāja Tukuma novada vadība, Kandavas un pagastu apvienība un ārvalstu viesu delegācijas no Moldovas, Igaunijas, Lietuvas un Dānijas.        

Svētku lielkoncerts bija kā putkrējums svētku tortei un to sniedza izcilais dziedātājs Intars Busulis ar Abonementa orķestri un gospeļa kori. Pārpildīta „Ozolāju” estrāde un visi vienoti kopīgai dziesmai un atpūtai, lai noslēgumā izklaidētos zaļumballē kopā ar grupu „No Boundaries”. Tik jauka nedēļas nogale, radīt prieku un svētkus citiem, un saņemt atpakaļ pozitīvu enerģijas lādiņu un simtkārt vairāk prieka nes milzīgu gandarījumu!      

Paldies par svētkiem jāsaka Kandavas kultūras nama radošajai un tehniskajai komandai, Kandavas un pagastu apvienības darbiniekiem un īpaši Ingai Priedei un Jānim Mazitānam. Paldies visiem, visiem svētku dalībniekiem, kas piedalījās to rīkošanā un iesaistījās gan dziedot, sportojot, dejojot un tirgojoties, paldies pašvaldības un valsts policijai. Pateicoties Ingai Ābelītei pilsēta bija skaisti saposta un kultūras nama zāle izdekorēta svinīgajā pieņemšanā, kur tikās mūsu atbalstītāji - uzņēmēji, iestāžu vadītāji- Tukuma novada pašvaldības vadība un deputāti, un, protams, mūsu “zvaigznes”, kas nes Kandavas vārdu Latvijā un pasaulē. Paldies Paulai Saijai, Kārlim Lācim, Madarai Botmanei, Jānim un Kasparam Znotiņiem, ka bijāt kopā ar mums svētkos un prieks par visiem sešiem mūsu amatierkolektīviem un basketbola komandas Anzāģe/ Kandava sasniegumiem. Paldies visiem iedzīvotājiem par plašo svētku gājienu un liels paldies Kandavas uzņēmumiem par atbalstu svētku tapšanā.

Kandavā prot svinēt svētkus un saliedēties kopīgā darbā. Sekojiet līdzi reklāmām un brauciet atpūsties uz Kurzemes kultūras mazpilsētu Kandavu!


Galerija 1

Galerija 2

Galerija 3

Galerija 4

Galerija 5

Galerija 6

Galerija 7

Galerija 8

Galerija 9

Galerija 10

Galerija 11
back to top