pavasara-foto-majas-lapai3mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Patriotisma mēneša aktivitātes Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolā

04.11.2016 - 25.11.2016

img_2996.jpgJau novembra sākumā skolā notika pirmie valsts svētkiem veltītie pasākumi. 4.novembrī  3.-6. klašu skolēni piedalījās jau par skolas tradīciju kļuvušajā konkursā-spēlē  “Es mīlu tevi, Latvija!”, minot dziesmas, pēc atvērtajiem lodziņiem atpazīstot Latvijas vietas, sacenšoties, cik labi pazīst Latvijas putnus, Kandavas ielas, Latvijas pilis u.tml.

10. novembrī  3. un 4. klases skolēni piedalījās novada konkursā „Skaista mana Latvija”. Komanda  sagatavoja prezentāciju par mūsu skolas formu darinātāju Danutu Ābeli. Bija noorganizējuši pat nelielu modes skati. Savukārt 8.a klases skolēni  konkursam „Cildens mans novadiņš”  veidoja prezentāciju-interviju ar 3, viņuprāt, ievērojamiem cilvēkiem no Kandavas novada – Kārli Lāci, Kasparu Znotiņu un Armandu Krauliņu. Vēl šajā dienā 1.vietu  Lāčplēša dienai veltītajā Stipro skrējienā izcīnīja 9.klases puišu komanda (Rihards Jakobovics, Vilnis Rūdolfs Liepa, Andrejs Dzenis un Ričards Kalniņš).

Novembra otrajā nedēļā skolas 2.stāva gaiteņa sienas sāka izrotāt sākumskolas skolēnu zīmējumi un rakstītie jaunrades darbi "Veltījums Latvijas simtgadei". Konkursā piedalījās daudzi, bet laureātu gods un pateicības tikai 11 skolēniem: Paulai Šenbergai, Kristeram Samiņam, Martai Kļaviņai, Parisai Patrīcijai Šepetovskai, Tīnai Magejai, Paulai Lietiņai, Kristapam Markusam Ešenbergam, Annijai Sondarei, Ancei Kārņupai, Annijai Celmai un Katei Ābelei.

11.novembrī turpinājās konkurss “Es mīlu tevi Latvija!”, šoreiz 1.,2.klasei  un 7.,8.klasei (rezultāti tiks paziņoti 25.novembrī, kad notiks pēdēja spēle 9.-12.kl.). Savukārt visas 4.klases devās ekskursijā uz Rīgu, bet pirms došanās mājās, katrs aizdedza svecīti pie Rīgas pils mūra, lai godinātu Latvijas brīvības cīnītāju piemiņu.  

  Arī citām klasēm šajā dienā bija ko redzēt un ko darīt tepat Kandavā. Piemēram, 6.klases grieza un locīja sarkanbaltsarkanās lentītes, palīdzot veidot noformējumu Kandavas novada Iespēju fonda sarūpētajām dāvaniņām vientuļajiem pensionāriem. 

8.-12. klašu izveidotās komandas, parādot savu izveicību un izturību, sacentās “Vīru spēlēs”. Pavisam bija 6 komandas, pirmo otro vietu šajās spēlēs dalīja 11.un 12. klase, bet 3.vieta – 10.klases komandai. Daļa skolēnu vakarā piedalījās lāpu gājienā pilsētā.

15.novembrī abi skolas kori uzstājās Kandavas kultūras nama koncertā “Es savai Tēvzemei”.

17. novembrī celiņu uz skolu izgaismoja svecīšu raksts, kas šoreiz veidoja Māras līkloci. Svecīšu ceļš turpinājās arī skolā, izgaismojot kāpnes no 1. līdz pat 4. stāvam, kur skaisti izrotātajā skolas aktu zālē (par to īpašs paldies skolas parlamenta meitenēm no 11.klases – Alisei, Dārtai, Sārai un Ancei) visiem bija iespēja klausīties un vērot pašu skolēnu uzstāšanos Latvijas dzimšanas dienai veltītajā koncertā. Dziedāja 1.klases koris, 2.-4.kl. koris, 5.-10.kl.koris, kā arī  ansambļi “Dzirkstelīte” un “Kaprīze”, dejoja 9.klases skolēni, bet dzeju runāja Kristaps Kristers Ozols, Gints Leimanis, Artūrs Jekovičs, Roberts Ķevics, Roberts Podiņš, Ralfs Zvaigznītis un Ričards Bambis.

Pasākumu un aktivitāšu  patriotisma noskaņā šomēnes bijis daudz, un katram bijusi iespēja izvēlēties sev tīkamāko, taču vislabāk atmiņā noteikti paliks tie, kuros pašiem bijis kaut kas jādara. Lai labiem darbiem  piepildīts laiks arī līdz nākamajiem svētkiem!

                                                                                                                                                                      Skolotāja K.Čākure

Vīru spēles
back to top