pavasara-foto-majas-lapai5mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Akcija "Satiec savu meistaru" Kandavā

07.04.2018 11:00 - 15:00

9.jpg7.aprīlī Kandavā amatnieku biedrības telpās notika Latvijas Meistaru dienas akcija "Satiec savu meistaru 2018"  kopā ar divām lieliskām meistarēm  Lindu Romanovsku un Ināru Krauju.                  

Linda mācīja izgatavot savu tējas krūzi, bet Ināra stāstīja par vilnu un vērpšanuCilvēki bija ieradušies no Kandavas novada, Ventspils, Tukuma un vēl citām vietām. Kā sacīja keramikas darbnīcas vadītāja Linda: "Labi, radoši pavadījām laiku. Visi, kas veidoja keramikas darbus, varēs tos saņemt nodedzinātus jau aprīļa vidū, Kandavas novada amatnieku biedrības telpās."

 Laikā no 2018. gada 6. līdz 8.aprīlim jau desmito reizi visā Latvijā notika pasākums “Satiec savu meistaru”. Ik pavasari pasākums kļuvis par gaidītu notikumu, un aizvadītajos gados savu meistaru darbnīcās, studijās, muzejos, skolās, kultūras centros, bibliotēkās apmeklējuši 20 tūkstoši dažādu paaudžu interesentu.

“Satiec savu meistaru!” ir 2009. gadā aizsāktās Tradicionālo prasmju skolas turpinājums. “Satiec savu meistaru!” tradicionāli norisināsies vienlaikus ar projektu „Eiropas amatu prasmju dienas”, kas aizsāktas 2002.gadā Francijā un kļuvis par plašāko starptautisko pasākumu, kas veltīts amata prasmju saglabāšanai, popularizēšanai un tālāknodošanai. 2017.gadā šajā akcijā piedalījās jau 19 Eiropas valstis. 2017.gadā Latvijā vairāk nekā 160 vietās mācekļus pie sevis aicināja tautas lietišķās mākslas meistari, stāstnieki, teicēji un muzikanti un pasākumu apmeklēja vairāk nekā 6453 interesenti.  “Satiec savu meistaru! 2018” rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas novadu un pilsētu pašvaldībām.



Galerija 1
Meistare: Ināra Krauja, foto: Matīss Markovskis "Ievas Māja" Foto: Matīss Markovskis "Ievas Māja" Foto: Matīss Markovskis "Ievas Māja" Keramiķe: Linda Romanovska
Galerija 2
back to top