pavasara-foto-majas-lapai2mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

3. starptautiskā tikšanās un LTTA Īrijā

06.05.2018 - 11.05.2018

20180507_120516.jpgCēres pamatskola no 2017. gada 1. septembra līdz 2019. gada 31. augustam ņem dalību Erasmus+ KA2 stratēģiskās sadarbības partnerību projektā “Reading without borders” (Nr.2017-BG01-KA219-036237_9)

No 6. maija līdz 11. maijam Cēres pamatskolas skolotājas Ilona Lazdāne un Gunta Ernestsone , kā arī divas skolnieces Krista Daniela Pole un Jurita Meļņika viesojās Īrijā, Westportā,  Carrowholly  Nacionālājā skolā

Trešajā starptautiskajā tikšanās sanāksmē tika apspriesti jautājumi par jau paveikto aktivitāšu izpildi, rezultātu apkopošanu un atspoguļošanu, savstarpējo sadarbību daloties ar rezultātiem, kā arī starpatskaites sagatavošanai nepieciešamo. Tika pārrunāti turpmāk veicamie uzdevumi līdz nākamajai tikšanās reizei.

Savukārt skolēni piedalījās “Learning Teaching Training” aktivitātēs, kuru tēma: Dažādu literatūru mantojums. Skolēni ieguva informāciju par katras valsts nozīmīgāko bērnu literatūras autoru. Skolēni piedalījās īru bērnu stundās, spēlēja spēles,  bija muzikālas aktivitātes. Skolēni veidoja prezentācijas materiālus, zīmēja plakātus. Galvenā iegūtā pieredze: kā dzīvo un mācās citā valstī, viņu skolas darba ritms. Skolēniem bija iespēja uzlabot savas angļu valodas prasmes, jo Īrijā bija sabraukuši 14 skolēni no septiņām valstīm. Noskatījāmies Vecvecāku dienas koncertu, kurā piedalījās visi skolas skolēni.

 Apskatījām Westportas populārākās un nozīmīgākās vietas. Īrijā lepojas ar savu vēsturi un tādēļ apmeklējām Nacionālo muzeju, kur izstādīts viss par lauku dzīvi,  Westportas māju, Connemaras nacionālo parku, Achilli salu. Un kur vēl skaistās dabas ainavas ar kalniem, ar skaistiem akmens krāvumiem iežogotajām pļavām, kurās ganās nesaskaitāms daudzums visdažādāko veidu aitu un jēru.

Un visu laiku nepārtrauktas sarunas, apmainīšanās viedokļiem, jaunas idejas projekta paplašināšanai un popularizēšanai.

Nākamā tikšanās Itālijā Torre del Greco oktobra mēnesī.

back to top