pavasara-foto-majas-lapai10mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Baibas Briedes gleznu izstāde "Vējspārnā"

24.01.2019 10:00 - 21.02.2019 - 16:00

briede.jpgLīdz 21.februārim izstāžu zālē "Vējspārns" Kandavas kultūras namā apskatāma Baibas Briedes gleznu izstāde.

Baiba Briede (dz.1974) absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļu, iegūstot humanitāro zinātņu maģistra grādu mākslā, kā arī studējusi Florences mākslas akadēmijā Itālijā (Accademia di Belle Arti di Firenze), ERASMUS studentu apmaiņas programmā.

Kopš 2003. gada veic aktīvu radošo darbību gan Latvijā, gan aiz tās robežām.

 Mākslinieces darbos atspoguļojas viņas personīgās jūtu pieredzes pārdzīvojumi. Autori saista abstrakcionisma ideja, tās piedāvātā neierobežotā formas daudzveidība un metode. Bez priekšmetiskās mākslas specifika nosaka atkāpšanos no mimēzes. Pateicoties izteikti universālam un nosacītam raksturam, bez uzdevuma sludināt subjektīvu patiesību, šis mākslas veids ļauj katram tajā saskatīt to, ko viņš vēlas redzēt. Gleznas spēj radīt noteiktu noskaņu, krāsas ir lielisks instruments, lai rādītu savas sajūtas, tās ir kā tilts starp cilvēku un ārpasauli. Lielākā daļa darbu stilistiski attiecināmi uz liriski ekspresīvo abstrakciju.

Māksliniece B. Briede par savu radošo procesu ir izteikusies sekojoši: „Gleznojot es it kā lieku savām sajūtām materializēties, mēģinu tās notvert, saglabāt un atdot tālāk, un tajā pašā laikā nevēlos neko konkretizēt. Es bieži gleznoju sapnī, un nomodā gleznojot – aizsapņojos. Šis process ir neaprakstāmi trausls, noslēpumains un apbrīnojami mainīgs. Es vienlaikus gan meditēju, gan spēlējos, gan cīnos!”

Autores vēlme – ar savu darbu paust ideju par mākslas mūžīgo vērtību, tās nozīmi un aktualitāti kulturālā, izglītotā, mākslas būtību izprotošā un par tās nepieciešamību pārliecinātā, uz kompromisu izejošā un uz tālāku virzību gatavā sabiedrībā, kurā ir svarīga cilvēka jūtu pasaule, viņa domas un personīgais viedoklis, un kurā tiek novērtēts cilvēka darbs.

back to top