4-attels.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Seminārs uzņēmējiem ‘’Drosme un ideja - veiksmīga biznesa pamats”

13.03.2019 10:00

  dsc_0020.jpg13.martā Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma aktu zālē notika bezmaksas seminārs topošajiem un esošajiem uzņēmējiem “Drosme un ideja – veiksmīga biznesa pamats”. 

Seminārs pulcēja vairāk kā 70 dalībniekus, no kuriem lielākā daļa bija jaunieši – potenciālie jaunie uzņēmēji.

Kā pirmais ar lekciju uzstājās starptautiska mēroga pašizaugsmes  treneris un misionārs Aleksis Daume, kurš  ar interesantu stāstījumu, iesaistot semināra dalībniekus, mācīja, ka katrai  personai jāiemācās apstāties, definēt savus tuvākās nākotnes mērķus un uzdevumus, ka  jāmaina sava domāšana- jāiemācās domāt nevis problēmrājmos, bet domāt risinājumos. Var jau sūkstīties – man tas neizdevās, bet ir sev jāpajautā, ko esmu gatavs darīt, lai to mainītu. Stāstīto kolorītais lektors papildināja ar piemēriem no paša pieredzētā.

   Turpinājumā Jūrmalas biznesa inkubatora vadītājs Rihards Zariņš aicināja jauniešus būt drosmīgiem un attīstīt  savas biznesa idejas ar biznesa inkubatora palīdzību. Kopš 2016.gada ir iesniegti 155 pieteikumi, no tiem 81 inkubācijai un 74 pirmsinkubācijai, pārstāvot dažādas nozares. Galvenais, kam būtu jābūt, lai realizētu savus sapņus – idejai, komandai, drosmei, laikam, spējai mācīties un uzklausīt, kā arī vēlmei paveikt ko nozīmīgu.

    Kā veiksmīgu biznesu iesākt no nulles ar biznesa inkubatora palīdzību pastāstīja SIA “Immerman  Woodworks” īpašnieks Artūrs Immermanis, kurš savā uzņēmumā Irlavā ražo  WiU, kas ir bērnu skrejriteņu ziemas versija – tam riteņu vietā ir slēpes. Artūrs pats ir šī jaunā produkta dizaina autors. Nozīme biznesa uzsākšanā  ir bijusi arī NVA  atbalstā un  LEADER projektu naudas apgūšanā.

  Noslēgumā Latvijas Zemnieku federācijas vadītāja Agita Hauka informēja par situāciju Latvijas laukos un LZF vēlmi atbalstīt mazos un vidējos lauksaimniekus, pārstāvēt viņu intereses dažādās institūcijās.  

 Semināru organizēja Kandavas novada dome, Kandavas Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centrs, Kandavas Lauksaimniecības tehnikums, Latvijas Zemnieku federācija.

back to top