kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

E.Skultes piemiņas kauss kartingā 2019

01.05.2019

aaj_0008.jpg1.maijā Kandavas kartodromā norisinājās sezonas pirmās sacensības, kas šoreiz veltītas kartinga trases izveidotāja Edgara Skultes piemiņai. 

Kandavas kartodromā 1.maija rītā atkal valdīja sportiskais gars un sacensību azarts. Sezonas atklāšanas sacensībās sešās grupās uz starta līnijas stājas vairāk nekā astoņdesmit sportisti no piecām valstīm. Jaunākie sacensību dalībnieki sportista karjeru sākuši jau bērnudārznieku vecumā un tagad savā vecuma grupā sevi jau var saukt par pieredzējušiem sportistiem.

“Man tagad ir 11 gadu. Sāku sacensībās braukt no sešiem gadiem. Protams, pirmos gadus negāja tik labi, bet tagad jau cīnos par TOP-10 Latvijā,” stāsta Tomass Štolcermanis, sacensību dalībnieks no Ropažiem.

Visi uzrunātie mikro un mini grupas braucēji stāsta, ka šim tehniskajam sporta veidam pievērsušies, jo ģimenē kāds jau ar to nodarbojies. Nereti kartings izvēlēts kā starpposms, lai sagaidītu atbilstošo vecumu citā sporta veidā.

“Mans tētis brauc autosportā. Un pirms viņš sāka braukt autosportā, viņš mācījās braukt ar kartingu. Un es arī gribu būt autosportists, tāpēc pagaidām mācos braukt ar kartingu, bet no 16 gadiem sākšu iet uz autosportu,” saka Edgars Vilcāns, sacensību dalībnieks no Jelgavas.

Kandavas trasi sportisti reljefa dēļ sauc par interesantu, bet konkurenci par sīvu. Vien neraugoties uz to, ka Kandava  var lepoties ar senām kartinga tradīcijām un trase šeit uzbūvēta jau 1972. gadā, kurzemniekiem  daudz grūtāk  atrast treniņu vietu,

“Kandavas trasi kā jau visi zina, slēdz ciet un te nevar braukt ar sporta kartingu. Mums, kurzemniekiem, nav īsti kur trenēties. Visi dabū braukt pārsimt kilometrus, lai aizbrauktu uz treniņiem,” stāsta Ričards Irbe, sacensību dalībnieks no Saldus.

Rinķa dancis ap Kandavas kartodromu ilgst jau vairāk nekā desmit gadus, un sacensības šeit notiekot vien starp tiesvedībām.

Galvenais strīdus iemesls starp kartodromu un kādu iedzīvotāju ir trokšņu līmenis. “Pēc būtības mēs iekļaujamies [atļautajā trokšņu līmenī]. Tur vairāk ir jautājums par to, ka šie noteikumi ir jāsakārto tā, lai tos nevar interpretēt dažādos veidos. Tiesa lēmusi par labu kartodromam, tāpēc šodien bijis iespējams organizēt sacensības, kas veltītas šogad viņsaulē aizgājušajam trases idejas autoram un virzītājspēkam Edgaram Skultem. Bet, kas notiks rīt, neviens  īsti nezin,” saka kartinga trases pilnvarotais pārstāvis Ģirts Ļaudaks.

Ja tiesas lēmumi būs labvēlīgi kartodromam, nākamās kartinga  sacensības Kandavā notiks jūnijā.

KONTEKSTS:

Turpinās strīds, kura vienā pusē ir privātpersona Elza Freiberga, bet otrā - Kandavas novada dome un uzņēmums "Kartodroms", kas saimnieko Kandavas mototrasē. Lai gan trases skaļuma dēļ tās darbība vairākkārt tikusi apturēta, Kandavas novada dome to atkal atjaunojusi. Iedzīvotāja domes lēmumu apstrīdējusi, tādēļ uz strīda izskatīšanas laiku trasei tika slēgta.

Informācija pārpublicēta no: https://www.lsm.lv/raksts/zina...


back to top