pavasara-foto-majas-lapai2mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Mākslas diena galerijā "Vējspārns"

09.05.2019 15:00

dsc_0024_0.jpg9.maijā Kandavā kultūras nama izstāžu  zālē "Vējspārns"  pēc piecu vai sešu gadu pārtraukuma atkal notika Mākslas diena. Latvijā Mākslas dienai ir senas tradīcijas, mākslinieki, kas piedalījās pasākumā "Vējspārnā" atcerējās, ka tās pirmoreiz notikušas tālajā 1977.gadā Jāņa sētā. 

Kādreiz Kandavā šajā dienā notika plašāki pasākumi, izstādes, instalācijas ielās, tās bija arī kuplāk apmeklētas, toreiz notika arī jautrības stafetes jeb sacensības starp darba kolektīviem ar sporta un mākslinieciskiem elementiem. Šoreiz, kā sacīja galerijas vadītāja Ilzīte Grinberga, viņa tikai vēlējusies iekustināt pilsētas jaunatni, ar domu, lai viņi zina, ka Kandavā ir divas izstāžu zāles- kultūras namā un novada muzejā, kuras viņi jebkurā laikā var apmeklēt un baudīt mākslu.

Uz pasākumu bija aicināti arī novada skolu vizuālās mākslas skolotāji. Pirms mēneša tika izsludināta skolēnu zīmējumu izstāde jeb konkurss "Skaistākā vieta manā pilsētā, pagastā", kurā piedalījās visas mūsu novada skolas, gleznojot vai zīmējot sava pagasta vai pilsētas mīļāko un skaistāko vietu. Kopumā savus zīmējumus iesniedza 100 novada skolu audzēkņu, kuru darbus vērtēja Kandavas Mākslas un mūzikas skolas mākslas nodaļas pedagogi. Balvas saņēma 23 bērnu zīmējumi. Bērnu zīmējumi apskatāmi vairāku namu logos Kandavā- Lielā ielā bijušā Gastronoma logos un Kandavas Tūrisma informācijas centra logos Ūdens ielā.

Kā skaists akcents Mākslas dienai Kandavā bija tikšanās ar gleznotāju Jāni Jēkabsonu, kura gleznu izstāde "Klusums" bija apskatāma "Vējspārnā" visu aprīļa mēnesi. Mākslinieks sacīja, ka gleznošana viņam ir kā saruna skaļi pašam ar sevi. Un šobrīd savos darbos viņš risina pārdomas par mūsu zemes, šīs vietas vērtību un unikalitāti. Pēc viņa domām, māksla ir patiesības izzināšanas process, kas nekad nebeidzas.

Bet vakarpusē Kandavas Promenādē pulcējās novada skolu komandas, lai mērotos spēkiem jautrības stafetēs ar sporta un mākslinieciskiem elementiem, kā Mākslas dienā kādreiz pirms gadiem. 


back to top