pavasara-foto-majas-lapai4mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Labklājības ministrijas pārstāvji un Saeimas deputāti novērtē Kandavas iespējas

26.04.2019 10:00

dsc_0009.jpg26. aprīlī, Kandavā darba vizītē ieradās Labklājības ministrijas pārstāvji un Saeimas deputāti, lai klātienē novērtētu Kandavas novada Sociālā dienesta sniegtos pakalpojumus un sadarbību ar citām institūcijām. 

Viesi ne tikai interesējās par Sociālā dienesta pamatdarbību, bet vēlējās saprast veselības aprūpes un sociālās aizsardzības sistēmu kopumā. Tāpēc tika pieaicināta arī Bāriņtiesas priekšsēdētāja Jolanta Vicinska, Zantes Ģimenes krīzes centra vadītāja Aija Švāne, kā arī domes izpilddirektors Egīls Dude. Vizīti plānoja domes priekšsēdētāja Inga Priede, kas ciemiņus klātienē iepazīstināja arī ar citām novada aktualitātēm, tajā skaitā ar Kandavas kartodroma problēmām un Administratīvi teritoriālo reformu.

Vizītē ieradās Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Jānis Vitenbergs (KPV LV), Labklājības ministrijas parlamentārais sekretārs, ārsts anesteziologs Roberts Spručs un Saeimas deputāte Iveta Benhena-Bēkena.

Sociālā dienesta vadītājs Ints Leitarts detalizēti pastāstīja par dienesta sniegtajiem pakalpojumiem un dalījās ikdienas darba pieredzē, kuru Labklājības ministrijas pārstāvis atzina kā labu piemēru citām pašvaldībām. Tomēr, pēc viņa domām pašvaldība ir uzņēmusies pārāk daudz funkciju. Proti, ārstniecības pakalpojumus, kuru nodrošināšanai, noteikti vajadzētu piesaistīt valsts finansējumu, piemēram, veidojot Veselības centru. Šajā sakarā viesi apmeklēja arī poliklīniku un tikās ar ģimenes ārsti Annu Piebalgu un ārstes palīdzēm. Arī poliklīnikas telpu pilnai izmantošanai viesi sniedza vērtīgus priekšlikumus. Vizītes noslēgumā viesi iegriezās Tūrisma informācijas centrā un amatnieku veikaliņā “Pūralāde”. Satiekoties ar amatniecības biedrības vadītāju Aivu Valdmani, radās saturīga saruna par mentora darba atbalstu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, un novērtēts ieguldītais darbs mūsu amatnieku darbības popularizēšanā, kas rada pievienoto vērtību Latvijas preču zīmolam.

Vizītes laikā klātesošie apmeklēja arī Kandavas kartodromu, un tikās ar trases pārstāvjiem un deputātiem Kasparu Ševčuku un Aigaru Lasi, lai kopīgi apspriestu kā risināt samilzušo problēmu un pārtrauktu nebeidzamās tiesvedības par trases darbību. Viesi novērtēja arī Sporta halles sniegtās iespējas sportiskam un aktīvam dzīvesveidam, kā arī Kandavas novada iedzīvotāju aktivitātes. Sarunas ar politiķiem noteikti turpināsies, gan iepriekšminēto problēmu risināšanā, gan administratīvi teritoriālās reformas sakarā. Paldies viesiem par izrādīto interesi reģionu attīstībā.

 

Inga Priede, Kandavas novada domes priekšsēdētāja

 

back to top