pavasara-foto-majas-lapai10mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kandavas pilsētas bērnudārzā noslēgušies siltināšanas darbi

29.05.2019 10:30 - 12:00

dsc_0124.jpgSaulainā 29.maija rītā pie bērnudārzā “Zīļuks” visus tā apmeklētājus un viesus sagaidīja iestādes vadītāja un bērnudārza simbols – Zīļu vīriņš, un aicināja uz atklāšanas pasākumu, jo pēc intensīva darba Kandavas pilsētas bērnudārza siltināšanas darbi ir noslēgušies.

Pēc bērnudārza atjaunotās fasādes apskates un svinīgās uzrunas, Kandavas PII „Zīļuks” vadītāja Dina Tauriņa kopā ar  Kandavas novada domes priekšsēdētāju Ingu Priedi, būvuzraugu Nikolaju Zaičenko un SIA “Amatnieks” projektu vadītāju Arvi Lagzdiņu svinīgi pārgrieza atklāšanas lenti. Gandarījuma sajūtu un prieku par paveikto ikvienam klātesošajam pastiprināja bērnudārza audzēkņu sagatavotie priekšnesumi- skanīgās dziesmas un jautrās dejas.

Svinīgā pasākuma laikā tika izteikta pateicība visiem, kuri ieguldījuši darbu projekta “Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes “Zīļuks” energoefektivitātes paaugstināšana” realizēšanā: SIA “Amatnieks” valdes loceklim Janekam Žizņevskim, būvdarbu vadītājam Ģirtam Neimanim, projektu vadītājam Arvim Lagzdiņam, būvuzraugam Nikolajam Zaičenko, autoruzraugam Baibai Beķerei, mūsu novada uzņēmējiem- SIA “Kandavas ceļi” valdes loceklim Ivaram Marašinskim, SIA “Ābols” valdes loceklim Jurģim Ābelem, z/s “Griezes" īpašniekam Jānim Labrencim, SIA "Priedaine N" valdes priekšsēdētājam Normundam Štofertam un Gitai un Raivim Bērziņiem no uzņēmuma "RGR pluss". „Pateicoties viņu kopējam darbam un atbalstam, remontdarbi ir veikti un šodien varam priecāties par mūsu skaisto, sakopto „Zīļuku”, prieku pauda D.Tauriņa.

Tāpat liels paldies tika teikts Kandavas novada Izglītības pārvaldes vadībai un izglītības iestāžu vadītājiem par viesmīlīgo PII “Zīļuks” audzēkņu uzņemšanu un izmitināšanu, remontdarbu laikā: Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma vadītājai Dacei Rozentālei, Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas vadītājai Daigai Pugai, Kandavas multifunkcionālās jaunatnes iniciatīvu centra "Nagla" vadītājai Ievai Ozoliņai un Kandavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas vadītājam Indulim Matīsam.

Jāpiebilst, ka remontdarbi bērnudārzā tika uzsākti pagājušā gada rudenī un neplānoti ieilga. Būvdarbu procesā atklājušies neparedzami darbi, jo ēka ir 70-to gadu beigās celta, nolietojusies, un, atsedzot pārsedzes, atklājies, ka veicami vairāki papildus darbi. Šī gada maijā būvdarbi tika pabeigti un objekts nodots ekspluatācijā.

Projekta mērķis bija energoefektivitātes paaugstināšana Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādē "Zīļuks", samazinot pašvaldības izdevumus par siltumapgādi un veicot ieguldījumus pašvaldības ēkā, atbilstoši Kandavas novada Attīstības programmai 2017-2023.

Projekta ietvaros tika veikti tādi pārbūves darbi kā jumta pārseguma (bēniņu) papildus siltināšana un jumta seguma izbūve, fasādes siltināšana (t.sk., aiļu siltināšana), cokola un pamatu siltināšana, logu un durvju nomaiņa, pagraba griestu siltināšana, ventilācijas sistēmas pārbūve, apkures sistēmas pārbūve un zibensaizsardzības sistēmas izbūve.

Projekta ietvaros veikto investīciju rezultātā tiks samazināts primārās enerģijas gada patēriņš par 337 118,60 kWh/gadā, sasniedzot 195 751,06 kWh/gadā un siltumnīcefekta gāzu samazinājums par 94,54 CO2 ekvivalenta tonnām, sasniedzot 36,34 CO2 ekvivalenta tonnas. 

Projekta kopējās izmaksas ir 754 131,38 EUR, no kurām 458 150,00 EUR ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums, 24 255,00 EUR  Valsts budžeta dotācija pašvaldībām un 271 726,38 EUR  pašvaldības finansējums.

 

back to top