4-attels.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Ar sporta aktivitātēm noslēdzas projekts

29.05.2019

3.jpg29. maijā, Kandavas internātvidusskolas (KIVS)  izglītojamie, kopā ar citiem interesentiem, biedrības “Kandavas attīstībai” aktīvistiem, Kandavas kultūras un sporta pārvaldes, sporta skolas treneriem un jauniešiem, kā arī  ar Deviņkalnu Disku golfa parka treneriem, rīkoja dienas nometni, kurā ar dažādām sportiskām nodarbībām Pūzrugravā noslēdza projektu jauniešiem, kuriem ir motivācijas trūkums mācīties un arī saturīgi pavadīt brīvo laiku. Projekts tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda projekta PuMPuRS ietvaros.

KIVS pašpārvaldes jaunieši, atbalsta grupas kopā ar riska grupas jauniešiem iesaistījās spēļu un atpūtas laukumu veidošanā, izveidoja improvizētus volejbola laukumus, kuros var spēlēt zaļā zālē, gan ar bumbām, gan ar dvieļiem, vai pat melniem atkritumu maisiem. Vispirms treneru vadībā skolēni apguva pļavbolu izveidotajos laukumos, futbolgolfu pļavā un sarīkoja sacensības disku golfā. Tā kā nometnes dalībnieki bija liels skaits, nācās sadalīties pa vecuma grupām, un vairākiem laukumiem, lai visus nodarbinātu. Kad sporta aktivitātes noslēdzās, visi bija nopelnījuši atpūtu pie ugunskura, brīvdabas piknikā. Baudot cienastu, tika sarīkota virtuāla izstāde, kurā tika prezentētas bildes, par visām paveiktajām aktivitātēm pašu radītā vidē, kas iesākās jau martā un aprīlī, līdz ar atpūtas laukumu ierīkošanas un kopīgu talku.

Noslēguma pasākumā-dienas nometnē piedalījās ap 90 dalībnieku, tostarp, Kandavas internātvidusskolas 8.-12. klases skolēni, kuriem ir motivācijas trūkums mācīties un ir nepieciešama pretimnākoša, atvērta, droša, draudzīga un motivējoša iespēja tikt novērtētam citā jomā, ārpus mācību vides. Sarunās ar jauniešiem tika gūta atziņa, ka šāds projekts ir ļoti lietderīgs un sniedz iespēju būt visiem vienlīdzīgiem, neformālā vidē, kopīgi apgūstot dažādas prasmes un saturīgi pavadot brīvo laiku bez atkarībām.

Projektu “Mācīties var arī tā” īsteno biedrība “Kandavas attīstībai”, sadarbībā ar Kandavas novada Kultūras un sporta pārvaldi, Kandavas novada sporta skolu, un Kandavas internātvidusskolu.

Projekts tiks īstenots laika periodā no 2019. gada februāra līdz jūnijam, Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai”  ietvaros.  

Informāciju sagatavoja: Kristaps Gotfrīds

pumpurs_midi_ar_malam.jpg

pumpurs_esf___ikvd_logo_ansamblis.jpg

back to top