pavasara-foto-majas-lapai2mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

"Kandavas Ozolzīļu" kauss basketbolā

27.09.2019 17:00 - 28.09.2019 - 22:30

No 27.līdz 28. septembrim Kandavā norisinājās par nu jau tradicionālo turnīru kļuvušais „Ozolzīļu kauss 2019”, kurā piedalījās mūsu Kandava/Anzāģe, LU/BS Rīga, Kandavas sadraudzības pilsētas Šilales „Lūši” (Lietuva) un Kazahstānas „Barsy Atirau”.

Turnīru atklāja LU ar Barsy, kurā jau no spēles sākuma toni noteica tālie austrumu ciemiņi, un spēles intriga jau bija noslēgusies pēc pirmajām desmit minūtēm, gala rezultātā Barsy uzvarēja ar 91:68.

Vakara spēle izvērtās krietni aizraujošāka un dramatiskāka, gan mājinieki Kandava/Anzāģe, gan Šilale demonstrēja agresīvu, ātru spēli, kā arī abas komandas ļoti precīzi uzbruka grozam, līdz ar to spēle bija ļoti rezultatīva, galu galā nedaudz pārāki izrādījās draugi no Lietuvas 107:97.

Otrajā dienā, kurā izšķīrās medaļu liktenis, vispirms savā starpā tikās abas ārzemju komandas. Kazahstānas vienība spēli iesāka labāk, tomēr lietuvieši nepadevās un trešās ceturtdaļas beigās izvirzījās vadībā, bet pēdējais vārds un izšķirošais izrāviens piederēja Barsy basketbolistiem, uzvarot ar 103:96, sperot lielu soli pretī uzvarai turnīrā.

Pēc tam laukumā devās mūsu komanda, eksaminējot LU studentus. Taču Kandavas eksāmens studentiem izrādījās par sarežģītu, jo visu spēles laiku drošā vadībā atradās turnīra rīkotāji, un beigās pārliecinoša uzvara ar 77:57.

Vakara cēlienu iesāka LU duelis ar Šilali, kurā beidzot arī studentiem sanāca sīva spēkošanās, un uzvarētājs nebija zināms līdz pat pēdējam uzbrukumam, jo 3 sekundes līdz beigām Nikam Līnim ar metienu no distances bija iespēja izraut uzvaru, tomēr tas nebija sekmīgs, lietuvieši izcīnīja bumbu un pēc tam precīzi raidīja abus sodiņus uzstādot gala rezultātu 78:74.

Pēdējā turnīra spēli mūsu komanda sagaidīja vien 7 spēlētāju sastāvā, jo pāris spēlētāji bija iedzīvojušies dažādās nelielās traumās, un tā kā šis ir sagatavošanās turnīrs, tad ar veselību nejokojām, diemžēl tieši pirms spēles slikti sajutās arī Kristers, un nospēlējot vien četras minūtes, saprata, ka vairāk nespēs, līdz ar to palikām vien 6. Kazahstānas komanda situāciju izmantoja pilnība, kurinot ļoti lielu spēles tempu, pielietoja agresīvu aizsardzību, kurai līdzi nespējām turēt, un spēles liktenis tika izšķirts jau pirmajā puslaikā. Tomēr līdzjutēju atbalstīti cīnījāmies līdz galam, un otrajā puslaikā spēle uzlabojās un starpību nedaudz sadeldējām, beigās zaudējums ar 89:108 un turnīrā izcīnīta trešā vieta.

Turnīra simboliskajā pieciniekā tika iekļauts mūsu kapteinis Guntars Strāķis, LU līderis Niks Līnis, no Barsy Ailkhan Marat un no Šilales saspēles vadītājs Justas Košys, kā arī Julius Gustas. Bet turnīra vērtīgākais spēlētājs Barsy leģionārs Donte McGill.

28. septembrī dienas kārtībā bija arī trīspunktu konkurss, kurā no katras komandas startēja divi pārstāvji, no mūsu komandas piedalījās abi jaunie basketbolisti, Ralfs Bergs un Kristers Šnikvalds, diemžēl finālā nevienam no puišiem neizdevās tikt. Finālam kvalificējās pagājušā gada uzvarētājs Martynas Šeputis no Šilales, pret LU pārstāvi Norbertu Strautiņu, Martynas Šeputis finālā ar 19 precīziem metieniem triumfēja.

Turnīrs sniedza ļoti vērtīgu pieredzi, spēcīgi pretinieki, augsts temps un līmenis, rezumē – sezonai būsim sagatavojušies, un esam gatavi rādīt skaistu un labu basketbolu. Pirmā spēle jau piektdien, 20:00, Kandavas sporta hallē. Gaidīsim Jūsu atbalstu tribīnēs, tiekamies!

1. vieta - BK Atiray Barsi (Kazahstāna)

2. vieta - Šilalles Lūšis (Lietuva)

3. vieta - Kandava/Anzāģe

4. vieta LU/BS Rīga

Draudzības spēlē starp LR Saeimas un Kandavas novada domes komandām, uzvarēja Kandavas novada dome.img_1643.jpg

back to top