pavasara-foto-majas-lapai8mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Iedzīvotāju sapulce Matkules pagastā

15.10.2019 17:30

dsc_0061.jpg15.oktobra vakarā Matkules pagasta kultūras namā pulcējās kupls skaits matkulnieku, lai uzklausītu aktualitātes pašvaldības darbā un informētu domes vadību par nepieciešamajiem darbiem Matkules iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanā.

Viens no aktuālākajiem jautājumiem Matkulē ir dzeramā ūdens kvalitāte. Nepieciešamība pēc jaunas atdzelžošanas stacijas Matkulē ir konstatēta jau sen un kā pastāstīja SIA “Kandavas komunālie pakalpojumi” (KKP) valdes loceklis Dzintars Rušmanis, pirmie sagatavošanas darbi šī jautājuma risināšanā ir veikti. Kandavas komunālie pakalpojumi ir sagatavojuši projektu un veikuši tirgus izpēti. “Tirgus izpētes rezultāti norāda, ka ūdens sagatavošanas stacijas ēkas pārbūves izmaksas pārsniedz mūsu šī brīža iespējas. Nepietiekamu finanšu līdzekļu dēļ, šogad projektu realizēt nevaram, bet meklēsim iespējas nākamajā gadā”, norādīja Dz.Rušamis.

KKP valdes loceklis klātesošos informēja arī par decentralizētās kanalizācijas sistēmas reģistra izveidi, kas attiecas uz tiem Matkules pagasta iedzīvotājiem, kuru īpašums atrodas ciema teritorijā un nav pieslēgts centralizētai kanalizācijas sistēmai (uz lauku teritorijām šīs prasības netiek attiecinātas). Tāpat klātesošie tika informēti par izmaiņām ugunsdrošības noteikumos, kuri nosaka, ka no 2020.gada 1.janvāra visos mājokļos ir jābūt uzstādītiem autonomajiem ugunsgrēka detektoriem jeb dūmu detektoriem.

Otrs aktuālais jautājums Matkules pagastā ir par Līvānu ielas apgaismojumu. Domes izpilddirektors Egīls Dude informēja, ka šī jautājuma aktualitāte domē ir zināma un, plānojot nākamā gada budžetu, tas tiks ņemts vērā. Tāpat izpilddirektors informēja, ka ir apsekotas novada kapsētas un to vārti, apzināti bojājumi un prioritārā secībā tie tiks novērsti.

Šogad veiksmīgi realizēti grants ceļu pārbūves projekti visos pagastos, tostarp Matkules pagastā. Matkules pagasta ceļa Nr. 24 “P121-V1261” pārbūves kopējās izmaksas ir 324 074,57 EUR, publiskā finansējuma apmērs- 185 200,36 EUR un Kandavas novada domes līdzfinansējums- 138 874,21 EUR. Izpilddirektors aicināja iedzīvotājus ceļus izmantot saudzīgi, izvērtēt savu attieksmi pret ceļu izmantošanu- lielu postījumu pagasta ceļiem nodara lauksaimnieku līdz ceļam uzartie lauki, tāpat grants ceļus bojā smagā tehnika, kas pārvietojas šķīdoņa laikā.

Kandavas novada Pašvaldības policijas priekšnieks Rihards Zariņš klātesošajiem atgādināja par atkritumu izvešanas kārtību, kas nosaka, ka katrai mājsaimniecībai ir jābūt noslēgtam līgumam ar atkritumu apsaimniekotāju. Viņš arī uzslavēja matkulnieku godprātību, jo teju visi pagasta iedzīvotāji šo jautājumu ir sakārtojuši.

back to top